Конкурс за додјелу стипендија Општине Источна Илиџа

02.04.2024. 10:48
0
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа расписала је конкурс за додјелу 50 стипендија студентима првог циклуса студија на јавним високошколским установама за школску 2023/24. годину.

Како су навели из ове општине, право учешћа на конкурсу имају редовни студенти друге и виших година студија првог циклуса јавних високошколских установа, са сталним пребивалиштем на подручју општине Источна Илиџа, за категорију успјешни студенти, да нису обновили годину студија за коју конкуришу и да нису корисници стипендије другог органа.

-  Конкурс је расписан за успјешне студенти првог циклуса студија јавних високошколских установа који имају положене испите са просјечном оцјеном 9,00 и више, у износу од 1.500,00 КМ до краја 2024. године, као и студентима који имају положене испите током студија са просјечном оцјеном 7,50 до 8,99 у износу од 1.000,00 КМ до краја 2024. године - навели су из ове општине.

Они су додали да ће стипендије бити додијељене и ученицику генерације средњих школа са мјестом пребивалишта на Источној Илиџи, у износу од 1.500,00 КМ до краја 2024. године.

Осим ових, стипендија ће бити додијељена и ученику генерације средњих школа са подручја општине Источна Илиџа.

Рок за подношење пријава је 15 дана од дана објављивања у једном дневном листу који излази на подручју Републике Српске, а непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узети у разматрање.

Пријаве са потребном документацијом могу се доставити поштом на адресу - општина Источна Илиџа Војводе Радомира Путника број два, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности, са назнаком Комисији за стипендије или лично у пријемној канцеларији Општинске управе.

Ранг-листа кандидата којима ће бити додијељене стипендије за 2024. годину биће објављена на веб страници општине www.istocnailidza.net и огласној табли општине.

Више информација о условима за додјелу стипендија прочитајте на овом линку.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    19h 59m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 55m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    18h 59m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    15h 52m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    17h 49m
    0