Konkurs za dodjelu stipendija Opštine Istočna Ilidža

02.04.2024. 10:48
0
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža raspisala je konkurs za dodjelu 50 stipendija studentima prvog ciklusa studija na javnim visokoškolskim ustanovama za školsku 2023/24. godinu.

Kako su naveli iz ove opštine, pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti druge i viših godina studija prvog ciklusa javnih visokoškolskih ustanova, sa stalnim prebivalištem na području opštine Istočna Ilidža, za kategoriju uspješni studenti, da nisu obnovili godinu studija za koju konkurišu i da nisu korisnici stipendije drugog organa.

-  Konkurs je raspisan za uspješne studenti prvog ciklusa studija javnih visokoškolskih ustanova koji imaju položene ispite sa prosječnom ocjenom 9,00 i više, u iznosu od 1.500,00 KM do kraja 2024. godine, kao i studentima koji imaju položene ispite tokom studija sa prosječnom ocjenom 7,50 do 8,99 u iznosu od 1.000,00 KM do kraja 2024. godine - naveli su iz ove opštine.

Oni su dodali da će stipendije biti dodijeljene i učeniciku generacije srednjih škola sa mjestom prebivališta na Istočnoj Ilidži, u iznosu od 1.500,00 KM do kraja 2024. godine.

Osim ovih, stipendija će biti dodijeljena i učeniku generacije srednjih škola sa područja opštine Istočna Ilidža.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja u jednom dnevnom listu koji izlazi na području Republike Srpske, a nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti poštom na adresu - opština Istočna Ilidža Vojvode Radomira Putnika broj dva, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, sa naznakom Komisiji za stipendije ili lično u prijemnoj kancelariji Opštinske uprave.

Rang-lista kandidata kojima će biti dodijeljene stipendije za 2024. godinu biće objavljena na veb stranici opštine www.istocnailidza.net i oglasnoj tabli opštine.

Više informacija o uslovima za dodjelu stipendija pročitajte na ovom linku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    3h 55m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 51m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    21h 36m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    18h 35m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    19h 47m
    0