Конкурс за пријем 213 радника у Државни затвор у Источном Сарајеву

14.12.2019. 14:11
0
ИЗВОР: Srna

Министарство правде у Савјету министара у техничком мандату расписало је конкурс за пријем 100 радника на одређено и 113 запослених на неодређено вријеме у нови државни затвор у Источном Сарајеву.

Конкурс је расписан након што је Савјет министара у техничком мандату недавно дао сагласност на Правилник о унутрашњој организацији Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ.

Конкурсом се, између осталог, траже заводски службеници, технички секретар, помоћник начелника службе за осуђена лица, вође смјена у затвору, медицински техничари, каборатни, ИТ администратори, електричари, кувари, саопштено је из Министарства правде.

У овом затвору биће смјештена лица осуђена за различита кривична дјела – ратне злочине, организовани криминал, злоупотребу положаја и овлаштења, трговину дрогом, а прве затворенике требао би примити наредне године.

Објекат је изграђен 2017. године и коштао је близу 40 милиона евра, од чега је 11 милиона донаторских средстава, а остало су кредитна и средства из буџета заједничких институција БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    10h 20m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 53m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 34m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 34m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 24m
    0