Konkurs za prijem 213 radnika u Državni zatvor u Istočnom Sarajevu

14.12.2019. 14:11
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo pravde u Savjetu ministara u tehničkom mandatu raspisalo je konkurs za prijem 100 radnika na određeno i 113 zaposlenih na neodređeno vrijeme u novi državni zatvor u Istočnom Sarajevu.

Konkurs je raspisan nakon što je Savjet ministara u tehničkom mandatu nedavno dao saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Konkursom se, između ostalog, traže zavodski službenici, tehnički sekretar, pomoćnik načelnika službe za osuđena lica, vođe smjena u zatvoru, medicinski tehničari, kaboratni, IT administratori, električari, kuvari, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

U ovom zatvoru biće smještena lica osuđena za različita krivična djela – ratne zločine, organizovani kriminal, zloupotrebu položaja i ovlaštenja, trgovinu drogom, a prve zatvorenike trebao bi primiti naredne godine.

Objekat je izgrađen 2017. godine i koštao je blizu 40 miliona evra, od čega je 11 miliona donatorskih sredstava, a ostalo su kreditna i sredstva iz budžeta zajedničkih institucija BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima Sutra Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra u Vojkovićima
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    8h 11m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 55m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    23h 8m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    19h 22m
    0
  • U Neumu upecan najopasniji morski pas Jadrana
    21h 41m
    0