Конобар нашао торбу са 45.000 КМ, новац вратио власнику и одбио награду

11.06.2020. 18:57
0
ИЗВОР: Novosti.rs

- Породица је поносна на мене, али сви који ме знају, то су могли и да очекују - свједочи за "Новости" конобар Војкан Рајмировић (39), који је у кафеу "Бистро" у Крушевцу пронашао торбу са чак 2,7 милиона динара (око 45.000 КМ) и љубазно одбио да прими награду за своје поштење.

Војкан је у пријеподневним сатима служио један пар у башти кафеу у новом "Шопинг парку" у Крушевцу и тада је, прича, први пут и видио те госте.

- Нисам их познавао, када су попили пиће и отишли, изашао сам да поспремим и запазио на столици торбу, која је била мало скрајнута - прича Војкан Рајмировић.

- Била је тешка. Унио сам је унутра, надајући се да ће се власници вратити. Међутим, када се завршила смјена, отворио сам торбу, како бих пописао све ствари у њој за наредну смјену, у случају да власници дођу. Када сам је отворио, имао сам шта да видим, огромну количину новца - додаје он.

Рајмировићу непрестано звони телефон, пријатељи, људи знани и незнани зову одушељени Војкановим потезом. Међу бројним политичарима, звао га је, додаје, и министар Небојша Стефановић, који се у име Кабинета и предсједника Србије захвалио и честитао на показаној одговорности и честитости.

Саговорник "Новости" каже да је одмах позвао полицију. У међувремену је полиција успјела да лоцира власнике.

- Људи нису одавдје, баве се откупом воћа и поврћа и потпуно су заборавили да су били и у "Бистроу", већ су обилазили мјеста гдје су раније трговали, а за то вријеме смо ми њих тражили -  прича Војкан.

- На крају се све завршило добро и када су дошли по торбу и новац, све је било ту. Упознали смо се, веома су пријатни и фини, млађи људи, мојих година. Понудили су 15 посто од пронађеног новца, али то заиста нисам могао да прихватим. На основу чега? Па ја сам само три сата чувао торбу - додаје Војкан.

Власници торбе, који, иначе редовно долазе у крушевачки крај због откупа воћа и поврћа обећали су да ће од сада редовно долазити у "Бистро", а са проналазачем, извјесно остају у контакту.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Шта треба да знате о дозвољеном минусу у банци? Шта треба да знате о дозвољеном минусу у банци?
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    20h 23m
    13
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    3h 18m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    7h 23m
    0
  • Преминула Вера Гргић
    2h 34m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    7h 27m
    2