Континуирана подршка вртићима са подручја Источне Илиџе

10.02.2023. 14:40
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић одржао је састанак са директорицама вртића „Нова радост“ и „Игра ми је храна“, током којег су направљени планови за даљу сарадњу Општине Источна Илиџа и предшколских установа.

У наредном периоду ова општина ће сносити трошкове превоза дјеце из вртића на скијање, а планирано је и да се у вртићима уграде нови системи гријања, навели су из Општине Источна Илиџа.

Постојеће електро-котлове замијениће топлотне пумпе које подразумијевању уштеду електричне енргије. Угарадњу нових система гријања у вртићима „Нова радост“, „Игра ми је храна“ и „Машин свијет“ финансираће Општина Источна Илиџа.

Поред наведених издвајања, Општина Источна Илиџа наставља са суфинансирањем трошкова боравка дјеце у вртићима, на мјесечном нивоу и једнократно. Средства за ово суфинансирање се у Буџету Источне Илиџе издвајају од 2020. године, а примјетан је све већи број корисника.

Коментари 0
Повезане вијести
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи Општина Источна Илиџа финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи
Најчитаније
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    15h 18m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    11h 30m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    20h 51m
    0
  • Ухапшено седам лица због дјечије порнографије
    21h 56m
    0
  • Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
    19h 20m
    0