Континуирана подршка вртићима са подручја Источне Илиџе

10.02.2023. 14:40
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић одржао је састанак са директорицама вртића „Нова радост“ и „Игра ми је храна“, током којег су направљени планови за даљу сарадњу Општине Источна Илиџа и предшколских установа.

У наредном периоду ова општина ће сносити трошкове превоза дјеце из вртића на скијање, а планирано је и да се у вртићима уграде нови системи гријања, навели су из Општине Источна Илиџа.

Постојеће електро-котлове замијениће топлотне пумпе које подразумијевању уштеду електричне енргије. Угарадњу нових система гријања у вртићима „Нова радост“, „Игра ми је храна“ и „Машин свијет“ финансираће Општина Источна Илиџа.

Поред наведених издвајања, Општина Источна Илиџа наставља са суфинансирањем трошкова боравка дјеце у вртићима, на мјесечном нивоу и једнократно. Средства за ово суфинансирање се у Буџету Источне Илиџе издвајају од 2020. године, а примјетан је све већи број корисника.

Коментари 0
Повезане вијести
Бициклима до Острога - вожња у част погинулих бораца Војске Републике Српске (ФОТО) Бициклима до Острога - вожња у част погинулих бораца Војске Републике Српске (ФОТО)
ОК „Игман“ на дружењу са Тијаном Бошковић (ФОТО) ОК „Игман“ на дружењу са Тијаном Бошковић (ФОТО)
Пријем за основце из Источне Илиџе који су освојили прво мјесто на републичком такмичењу у фудбалу (ФОТО) Пријем за основце из Источне Илиџе који су освојили прво мјесто на републичком такмичењу ...
Најчитаније
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  11h 55m
  0
 • Тешка несрећа у Сарајеву: Једна дјевојка погинула, двије тешко повријеђене
  20h 30m
  0
 • Сутра мирни скуп на мјесту гдје је страдала Азра Спахић (ФОТО)
  11h 23m
  0
 • Годишњица рођења српског пјесника Алексе Шантића
  12h 25m
  0
 • Вучевић нови предсjедник СНС-a
  16h 30m
  0