Контролорка у трамвају ударила младића, полицију нису позвали

10.11.2023. 21:30
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Јутрос су медији у Хрватској објавили узнемирујући снимак на којем се види контролорка загребачког трамваја која удара младића.

Како се неслужбено сазнаје, загребачку полицију везано уз догађај у трамвају није контактирао ни младић којега је кондуктерка ошамарила, нити неко од путника који су се том приликом тамо нашли.

Будући да је снимак јавно објављен, полиција ће, као и сваки пута до тада, спровести извиђања како би утврдили има ли у догађају елемената прекршајне или казнене одговорности.

Подсјетимо, ЗЕТ је потврдио да су упознати са случајем. Извињавју се и наводе како ће санкционисати радницу.

Из ЗЕТ-а су порталу "24Сата" послали саопшење о цијелом догађају.

Преносимо га у цијелости:

"Потврђујемо како је у сриједу, 8. новембра у трамвају линије 5 дошло до инцидента приликом чега је контролорка ЗЕТ-а ошамарила путника млађе животне старости. Оштро осуђујемо било какво одступање наших радника од предвиђених професионалних и етичких норми, а посебно овакво понашање према путнику које нема оправдања независно о околностима. Путник који је нападнут јуче је дошао у ЗЕТ,  представио је снимак догађај те су му радници упутили извињење у име компаније и навели како ће предузети све кораке како би се санкционисало понашање раднице. ЗЕТ је такође контактирао и његове родитеље те овим путем још једном упућујемо извињење због овог немилог догађаја који нас је неугодно изненадио. ЗЕТ је промптно покренуо казнени поступак који може завршити и мјером ванредног отказивања уговора о раду, јер је ријеч о тешкој повреди радне обавезе.

Истичемо како су радници ЗЕТ-а складно правилницима, као и начелима компаније, обавезни професионално и уљудно се опходити према путницима. ЗЕТ има нулту стопу толеранцију према било каквом облику насиља, тим више што су и наши радници често жртве вербалног или физичког насиља. Стога, као одговоран послодавац предузећемо све мјере како би се овакво понашање најоштрије санкционисало те како би се сличне ситуације убудуће избјегле."

Коментари 0
Повезане вијести
Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел Све масовнија појава: И у Загребу ученик са листом ђака за одстрел
Међународна акција: Ухапшено 57 педофила, међу њима и учитељи Међународна акција: Ухапшено 57 педофила, међу њима и учитељи
Нестали почетком седмице: Пронађена сва три дјечака! Нестали почетком седмице: Пронађена сва три дјечака!
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    9h 59m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    12h 30m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    10h 13m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    10h 5m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    2h 20m
    0