Kontrolorka u tramvaju udarila mladića, policiju nisu pozvali

10.11.2023. 21:30
0
IZVOR: nezavisne.com

Jutros su mediji u Hrvatskoj objavili uznemirujući snimak na kojem se vidi kontrolorka zagrebačkog tramvaja koja udara mladića.

Kako se neslužbeno saznaje, zagrebačku policiju vezano uz događaj u tramvaju nije kontaktirao ni mladić kojega je kondukterka ošamarila, niti neko od putnika koji su se tom prilikom tamo našli.

Budući da je snimak javno objavljen, policija će, kao i svaki puta do tada, sprovesti izviđanja kako bi utvrdili ima li u događaju elemenata prekršajne ili kaznene odgovornosti.

Podsjetimo, ZET je potvrdio da su upoznati sa slučajem. Izvinjavju se i navode kako će sankcionisati radnicu.

Iz ZET-a su portalu "24Sata" poslali saopšenje o cijelom događaju.

Prenosimo ga u cijelosti:

"Potvrđujemo kako je u srijedu, 8. novembra u tramvaju linije 5 došlo do incidenta prilikom čega je kontrolorka ZET-a ošamarila putnika mlađe životne starosti. Oštro osuđujemo bilo kakvo odstupanje naših radnika od predviđenih profesionalnih i etičkih normi, a posebno ovakvo ponašanje prema putniku koje nema opravdanja nezavisno o okolnostima. Putnik koji je napadnut juče je došao u ZET,  predstavio je snimak događaj te su mu radnici uputili izvinjenje u ime kompanije i naveli kako će preduzeti sve korake kako bi se sankcionisalo ponašanje radnice. ZET je takođe kontaktirao i njegove roditelje te ovim putem još jednom upućujemo izvinjenje zbog ovog nemilog događaja koji nas je neugodno iznenadio. ZET je promptno pokrenuo kazneni postupak koji može završiti i mjerom vanrednog otkazivanja ugovora o radu, jer je riječ o teškoj povredi radne obaveze.

Ističemo kako su radnici ZET-a skladno pravilnicima, kao i načelima kompanije, obavezni profesionalno i uljudno se ophoditi prema putnicima. ZET ima nultu stopu toleranciju prema bilo kakvom obliku nasilja, tim više što su i naši radnici često žrtve verbalnog ili fizičkog nasilja. Stoga, kao odgovoran poslodavac preduzećemo sve mjere kako bi se ovakvo ponašanje najoštrije sankcionisalo te kako bi se slične situacije ubuduće izbjegle."

Komentari 0
Povezane vijesti
Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel Sve masovnija pojava: I u Zagrebu učenik sa listom đaka za odstrel
Međunarodna akcija: Uhapšeno 57 pedofila, među njima i učitelji Međunarodna akcija: Uhapšeno 57 pedofila, među njima i učitelji
Nestali početkom sedmice: Pronađena sva tri dječaka! Nestali početkom sedmice: Pronađena sva tri dječaka!
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    14h 26m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    4h 22m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    16h 13m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    11h 53m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    15h 13m
    0