Корак ближе првом кораку: Мала Софија стигла у Лос Анђелес

23.08.2020. 12:51
0
ИЗВОР: РТС

Једногодишња Софија Маркуљевић, која је ујединила цијелу Србију и регион, стигла је на лијечење у Лос Анђелес, објавили су њени родитељи на друштвеним мрежама.

Вијест о доласку мале Софије у Лос Анђелес обрадовала је бројне кориснике друштвених мрежа, гдје њени родитељи Стефан и Марија редовно обавештавају јавност о стању девојчице и даљој процедури лијечења.

У стотинама коментара који се нижу испод објаве стигле су поруке подршке породици Маркуљевић, у којима су грађани пожељели срећу у даљем лијечењу.

Како су родитељи мале Софије раније најавили, предвиђено је да дјевојчица у Америци остане три-четири мјесеца.

Како медији подсјећају, мала Софија је рођена као здраво дијете, са високом оцјеном девет. Током првог мјесеца живота изгледала је као и све здраве бебе, али већ у другом мјесецу Софија потпуно престаје да помјера руке.

Са два и по мјесеца је утврђено да је у питању ријетка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – спинална мишићна атрофија тип 1.

Лијек за ову болест је најскупљи на свијету – кошта невјероватних 2.100.000 долара и регистрован је само у Америци, пише РТС.

Мјесецима је Србија, али и Република Српска прикупљала новац за Софијино лијечење, укључили су се бројне познате личности, компаније, медији. И прва побједа је постигнута – 30. јула Маркуљевићи су објавили да је новац прикупљен.

И најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић укључио се у акцију обезбједивши приватан лет за Америку. Чак је учествовао и свјетска звијезда Кристијано Роналдо који је донирао дрес за помоћ малој Софији.

Захваљујући на великој помоћи, Стефан и Марија Маркуљевић апеловали су на грађане Србије да још једном покажу солидарност и снагу хуманости и помогну малој Лани, која болује од исте болести као и Софија.

Коментари 0
Повезане вијести
Дирљива објава оца мале Софије којој је Новак помогао: "Ти си светац који хода земљом!" Дирљива објава оца мале Софије којој је Новак помогао: "Ти си светац који хода земљом!"
Сергеј Ступар у Москви почео са терапијом Сергеј Ступар у Москви почео са терапијом
Сергеј Ступар стигао у Москву на лијечење Сергеј Ступар стигао у Москву на лијечење
Најчитаније
  • Мајка херој: Лејла допливала кроз бујицу и спасила кћерку
    9h 23m
    0
  • Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
    8h 21m
    0
  • Романијски кајмак препознатљив, заштићен и има купце
    12h 14m
    0
  • Дарко Војводић донирао 1000 КМ, па позвао и колеге да ураде исто
    13h 31m
    1
  • "Дани тикве" окупили око 80 излагача и велики број посјетилаца (ФОТО)
    8h 35m
    0