Korak bliže prvom koraku: Mala Sofija stigla u Los Anđeles

23.08.2020. 12:51
0
IZVOR: RTS

Jednogodišnja Sofija Markuljević, koja je ujedinila cijelu Srbiju i region, stigla je na liječenje u Los Anđeles, objavili su njeni roditelji na društvenim mrežama.

Vijest o dolasku male Sofije u Los Anđeles obradovala je brojne korisnike društvenih mreža, gdje njeni roditelji Stefan i Marija redovno obaveštavaju javnost o stanju devojčice i daljoj proceduri liječenja.

U stotinama komentara koji se nižu ispod objave stigle su poruke podrške porodici Markuljević, u kojima su građani poželjeli sreću u daljem liječenju.

Kako su roditelji male Sofije ranije najavili, predviđeno je da djevojčica u Americi ostane tri-četiri mjeseca.

Kako mediji podsjećaju, mala Sofija je rođena kao zdravo dijete, sa visokom ocjenom devet. Tokom prvog mjeseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mjesecu Sofija potpuno prestaje da pomjera ruke.

Sa dva i po mjeseca je utvrđeno da je u pitanju rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – spinalna mišićna atrofija tip 1.

Lijek za ovu bolest je najskuplji na svijetu – košta nevjerovatnih 2.100.000 dolara i registrovan je samo u Americi, piše RTS.

Mjesecima je Srbija, ali i Republika Srpska prikupljala novac za Sofijino liječenje, uključili su se brojne poznate ličnosti, kompanije, mediji. I prva pobjeda je postignuta – 30. jula Markuljevići su objavili da je novac prikupljen.

I najbolji teniser svijeta Novak Đoković uključio se u akciju obezbjedivši privatan let za Ameriku. Čak je učestvovao i svjetska zvijezda Kristijano Ronaldo koji je donirao dres za pomoć maloj Sofiji.

Zahvaljujući na velikoj pomoći, Stefan i Marija Markuljević apelovali su na građane Srbije da još jednom pokažu solidarnost i snagu humanosti i pomognu maloj Lani, koja boluje od iste bolesti kao i Sofija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dirljiva objava oca male Sofije kojoj je Novak pomogao: "Ti si svetac koji hoda zemljom!" Dirljiva objava oca male Sofije kojoj je Novak pomogao: "Ti si svetac koji hoda zemljom!"
Sergej Stupar u Moskvi počeo sa terapijom Sergej Stupar u Moskvi počeo sa terapijom
Sergej Stupar stigao u Moskvu na liječenje Sergej Stupar stigao u Moskvu na liječenje
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    11h 37m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    10h 35m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    14h 28m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    15h 45m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    10h 49m
    1