Корисник старачког дома активирао ручну бомбу, двоје страдалих

29.08.2023. 17:55
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Према писању хрватских медија, у недјељу, у старачком дому у Дугом Селу страдао је 85-годишњак који је активирао ручну бомбу у кухињи. У експлозији је такође смртно настрадала жена (81).

Још се додаје да је један 79-годишњак тешко повријеђен, извијестила је загребачка полиција.

Полиција тај догађај води као тешко убиство, покушај тешког убиства и самоубиство, а криминалистичко истраживање се наставља.

У саопштењу након увиђаја полиција наводи да је у недјељу око 13.20 сати у Загребачкој улици у Дугом Селу, у приземљу објекту који пружа услуге старања о старијима особама, 85-годишњи корисник у кухињи активирао ручну бомбу. У истој просторији притом се налазило још троје корисника, 81-годишањиња те мушкарци старости од 78 и 79 година.

- Услијед експлозије смртно су страдали 81-годишња корисница смјештаја и 85-годишњак који је уједно и активирао експлозивну направу, док је 79-годишњак тешко повријеђен, а 78-годишњак није повријеђен. Спроведеним увиђајем потврђена је сумња у казнено дјело тешког убиства 81-годишњакиње, покушаја тешког убиства на штету 79-годишњака и 78-годишњака - саопштила је загребачка полиција.

Према писању медија 85-годишњак који је активирао бомбу је из насеља код Новог Марофа, док је страдала жена из околине Крапине.

У дугоселској полицији раније су рекли да прије нису имали интервенције или пријаве везане уз овај дом за старије. 

Мушкарац који је у експлозији у Дугом Селу у недјељу поподне задобио тешке и по живот опасне повреде, оперисан је у Клиничкој болници Дубрава и налази се на одјелу интензивне његе, потврђено је у тој болници.

У тој кући ресорно министарство посљедњи инспекцијски надзор обавило је прије 16 мјесеци. Нису утврђене никакве неправилности.

- Ради се о старатељској породици која се готово цијелу деценију бави старатељством и смјештени корисници били су с нашег подручја. Корисник који се сумњичи да има везе с тим немилим догађајем био је смјештен ту уназад четири године, укупно је у систему социјалне његе око осам година, а прије тога је био у једног другој старатељској породици. Проблема с њим у смислу да би био потребан измјештај није било, он се лично није обратио да то тражи нити су старатељи то тражили - објаснила је Нада Петковић, в.д. водитељ Подручне службе Дуго Село Хрватског завода за социјални рад. 

Петковић је додала како постоје сазнања да је корисник сазнао да болује од тешке болести и да се на задњем љекарском прегледу показало како је дошло до погоршања, преносе "Груде".

Коментари 0
Повезане вијести
Активирана ручна бомба, два лица лакше повријеђена Активирана ручна бомба, два лица лакше повријеђена
Медицинске сестре које су ухапшене због злостављања старице пуштене на слободу Медицинске сестре које су ухапшене због злостављања старице пуштене на слободу
Потврђен притвор медицинским сестрама које су злостављале старицу Потврђен притвор медицинским сестрама које су злостављале старицу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 28m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 12m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 57m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 56m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 2m
    0