Корона вирусом заражено девет особа у Српској, преминуле двије особе

28.05.2020. 10:04
0
ИЗВОР: srpskainfo

У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру РС и Служби за микробиологију Болнице "Свети Врачеви" у Бијељини тестирано је 479 лабораторијских узорка, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код девет особа у Републици Српској.

Ради се о шест мушких и три женске особе, од којих су три млађе, пет средње и једна старије животне доби, саопштили су из Института за јавно здравство РС. Према мјесту пребивалишта, троје је из Бањалуке, двоје из Теслића и по једно из Мркоњић Града, Дервенте, Модриче и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.383 случаја вируса корона, а преминуло је 110 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство РС пријављена су два смртна случаја, код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о једном мушкарцу и жени, средње и старије животне доби из Бањалуке, са хроничним удруженим обољењима.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило укупно 833 особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 25.737 особа. Укупан број хоспитализованих је 114, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 41, а у општим болницама 73.

На Одјељењу Ковид 19 УКЦ-а Републике Српске хоспитализовано је 18 пацијената са тежом клиничком сликом, док је у изолацији пет пацијента.

Укупан број особа код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 132. У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.590 особа, а надзор је завршен код 32.464 особа.

Коментари 0
Повезане вијести
Народ огуглао на пљачку Народ огуглао на пљачку
Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио
Дан српског јединства, слободе и националне заставе Дан српског јединства, слободе и националне заставе
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 1m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 43m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 11m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 32m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 41m
    0