Кошаркаши Славије савладали Соколац

13.02.2022. 19:01
0
ИЗВОР: sportdc.net

Кошаркаши Славије из Источног Сарајева побиједили су у градском дербију у Сокоцу истоимену екипу резултатом 79:67 у оквиру 15. кола Прве лиге Републике Српске.

У одличној атмосфери коју су направили навијачи Сокоца и Славије, виђена је тврда утакмица коју су гости из Источног Сарајева преломили у своју корист крајем треће и почетком четврте четвртина кад су остварили и максималну предност од 16 поена разлике.

Тренер Славије Александар Дамјановић истакао је након меч да је агресивност у одбрани у другом полувремену омогућила његовим изабраницима да дођу до неколико лаких поена у нападу који су им дали сигурност да сусрет приведу крају на најбољи начин.

- Очекивали смо једну чврсту и борбену утакмицу што се и десило. Обје екипе ушле су у сусрет  јако и то је резултирало мањим бројем постигнутих кошева у првом полувремену и резултатским егалом. Након повратка са паузе подигли смо ниво игре у одбрани који нам је омогућио да остваримо побједу. Екипи Сокоца захваљујем се на фер игри и желим им пуно среће у наставку сезоне - додао је Дамјановић.

Кратка ротација у екипи, према ријечима тренера домаћих Томислава Тамбурића, један је од фактора који је утицао на пораз  Сокоца у овом колу.

- Недостатак снаге у другом полувремену, а који је узрокован краћом ротацијом у екипи, довео је до пораза против екипе Славије. Једноставно су нас ритмом у другом дијелу побиједили и ја им желим срећу у даљем току такмичења. Ми у свом саставу имамо доста младе играче који нису још физички спремни да носе нашу игру али сигурно да је пред њима вријеме и кроз квалитетан рад да ће напредовати - закључио је Тамбурић.

Најефикаснији кошаркаш у редовима Славије био је Филип Његовановић са 19 поена, а код Сокоца истакао се Мирослав Ковач са 15 поена и 14 скокова.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 1m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    13h 32m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 15m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 7m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    3h 22m
    0