Кошаркаши Србије допутовали у Београд, навијачи их дочекали на аеродрому (ФОТО)

12.09.2023. 08:42
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Кошаркаши репрезентације Србије након освојеног сребра на Свјетском првенству одржаном у Јапану, Индонезији и на Филипинима допутовали су синоћ у Београд.

Окупљени грађани на аеродрому "Никола Тесла" поздравили су кошаркаше репрезентације Србије уз аплаузе и скандирање њихових имена.

Уз карактеристичан поздрав, окупљени су скандирали кошаркашима: "Шампиони, шампиони".

По вицешампионе свијета у кошарци авио-компанија „Ер Србија“ послала је ербас А330 YU-АRC, који носи име Михајла Пупина.

To je био први директни лет у историји „Ер Србије“ између Београда и Маниле, које су међусобно удаљене скоро 10 хиљада километара.

- Пресрећан сам што су људи дошли у великом броју, хвала им на томе, надам да су уживали у играма овог тима. Дивна слика, хвала овим људима - рекао је капитен кошаркашке репрезентације Богдан Богдановић на дочеку док су навијачи скандирали његово име.

На питање Танјуга да ли се сјећа како је на почетку припрема, када многи нису вјеровали у тим, рекао да је стварно срећан што је ту, рекао је "наравно, сваки дан сам то говорио током турнира".

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Танјуг

Кошаркаш Стефан Јовић рекао је да су поносни јер су од самог почетка припрема вјеровали у оно што раде.

-Искрено, нисмо очекивали овакву еуфорију, хвала свима што су дошли у оволиком броју, сва подршка је стизала до нас и оставили смо сваки атом снаге све до финала. Ја сам од 2014. године, ту, у репрезентацији и овај тим има моју душу. То је оно што остаје за нама, али не могу да заборавим ни немили догађај са Боришом који је нама дао енергију и поруке које су стигле до нас су нам помогле да "погинемо" на терену и направимо резултат. Најважније је да је он добро и хвала свима што је он добро - истакао је Јовић и додао да је веома важно што је изборен пласман на Олимпијске игре.

Вања Маринковић био је у "благом шоку" када је стао пред навијаче.

- Тек сад схватам еуфорију, нисмо ни свесни шта смо направили. Хвала свима, предиван осећај – нагласио је.

Филип Петрушев је рекао да је о медаљи и дочеку сањао као дијете.

- Сјајно, још не верујем. О овоме сам маштао као мали. Медаља је велики успех - поручио је Петрушев.

Вечерас на пријему код Вучића

Предсједник Србије Александар Вучић примиће данас кошаркашку репрезентацију Србије, која је освојила сребрну медаљу на Свјетском првенству.

Пријем је најављен за 19.00 часова у згради Генералног секретаријата предсједника Републике на Андрићевом венцу.

Потом ће у 20.00 на чувеној тераси бити организован дочек српских кошаркаша уз пратећи програм пред навијачима који ће сигурно доћи у великом броју.

Коментари 0
Повезане вијести
Ово је Пешићевих 15 изабраних Ово је Пешићевих 15 изабраних
Јокић: Стављају ми речи у уста, селектор је први који ће знати Јокић: Стављају ми речи у уста, селектор је први који ће знати
Мајдов с медаљом шампиона Европе свечано дочекан у Источном Сарајеву (ВИДЕО) Мајдов с медаљом шампиона Европе свечано дочекан у Источном Сарајеву (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 48m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 53m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 21m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 55m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    2h 0m
    0