Кошаркашки клуб "Соколац" избачен из Прве лиге Републике Српске

09.11.2021. 17:33
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Комесар за такмичење у Првој лиги Републике Српске Миодраг Ивановић избацио је "Соколац" из такмичења у Првој лиги Српске због напуштања терена у дуелу против "Славије".

Гости су незадовољни суђењем јер су добили двије личне грешке у финишу меча на готово идентичан начин одлучили да не наставе меч.

Њихова жалба је одбијена, јер не садржи конкретне чињенице нити је поднијета у складу са Пропозицијама.

Комесар је на основу члана 8.4 Пропозиција одлучио да их избаци из прве лиге, те обрисао резултате. Соколац има право на жалбу. Сама утакмица је регистрована службеним резултатом 20:0 у корист "Славије".

Кажњени су и кошаркаши "Сокоца" Миљан Пајић са три, Мирослав Ковач , Бојан Копривица, Игор Бојовић са утакмицом забране играња, те тренер Томислав Тамбурић са двије утакмице забране вођења екипе.

Такође клуб је због техничких грешака кажњен са 450, а "Славија" са 350 конвертибилних марака.

Такође кажњена су и службена лица. Делегат Златко Дојчиновић са двије утакмице неделегирања због пропуста у раду а судије Даворин Скендерија, Славен Ваван и Драгослав Рађевић са утакмицом забране делегирања.

Одлука није коначна:

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић је појаснио одлуке око избацивања Сокоца из Прве лиге Републике Српске.

Након што су Сокочани напустили терен, комесар Прве лиге је донио одлуку по којој је овај тим избацио из такмичења, те казнио неколико играча и тренера овог тима.

– Ово је одлука комесара лиге Републике Српске, донесена искључиво на основу тога што је пропозицијама такмичења јасно наведено да је то санкција за напуштање терена. Одлука је првостепена, дакле није коначна. Клуб има право жалбе Такмичарској комисији, а на крају крајева, ту је посљедња инстанца Управни одбор Кошаркашког савеза Републике Српске, који има могућност да у интересу кошарке коригује све одлуке. Тако да ћу вас замолити за мало стрпљења. А могу вам само обећати да ће интерес кошарке и у овом случају преовладати - написао је Ђурђевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 54m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    14h 49m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    13h 38m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    16h 15m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    16h 20m
    0