Košarkaški klub "Sokolac" izbačen iz Prve lige Republike Srpske

09.11.2021. 17:33
0
IZVOR: srpskainfo.com

Komesar za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske Miodrag Ivanović izbacio je "Sokolac" iz takmičenja u Prvoj ligi Srpske zbog napuštanja terena u duelu protiv "Slavije".

Gosti su nezadovoljni suđenjem jer su dobili dvije lične greške u finišu meča na gotovo identičan način odlučili da ne nastave meč.

Njihova žalba je odbijena, jer ne sadrži konkretne činjenice niti je podnijeta u skladu sa Propozicijama.

Komesar je na osnovu člana 8.4 Propozicija odlučio da ih izbaci iz prve lige, te obrisao rezultate. Sokolac ima pravo na žalbu. Sama utakmica je registrovana službenim rezultatom 20:0 u korist "Slavije".

Kažnjeni su i košarkaši "Sokoca" Miljan Pajić sa tri, Miroslav Kovač , Bojan Koprivica, Igor Bojović sa utakmicom zabrane igranja, te trener Tomislav Tamburić sa dvije utakmice zabrane vođenja ekipe.

Takođe klub je zbog tehničkih grešaka kažnjen sa 450, a "Slavija" sa 350 konvertibilnih maraka.

Takođe kažnjena su i službena lica. Delegat Zlatko Dojčinović sa dvije utakmice nedelegiranja zbog propusta u radu a sudije Davorin Skenderija, Slaven Vavan i Dragoslav Rađević sa utakmicom zabrane delegiranja.

Odluka nije konačna:

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević je pojasnio odluke oko izbacivanja Sokoca iz Prve lige Republike Srpske.

Nakon što su Sokočani napustili teren, komesar Prve lige je donio odluku po kojoj je ovaj tim izbacio iz takmičenja, te kaznio nekoliko igrača i trenera ovog tima.

– Ovo je odluka komesara lige Republike Srpske, donesena isključivo na osnovu toga što je propozicijama takmičenja jasno navedeno da je to sankcija za napuštanje terena. Odluka je prvostepena, dakle nije konačna. Klub ima pravo žalbe Takmičarskoj komisiji, a na kraju krajeva, tu je posljednja instanca Upravni odbor Košarkaškog saveza Republike Srpske, koji ima mogućnost da u interesu košarke koriguje sve odluke. Tako da ću vas zamoliti za malo strpljenja. A mogu vam samo obećati da će interes košarke i u ovom slučaju preovladati - napisao je Đurđević.

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora Košarkaši „Slavije“ u subotu dočekuju „Spartak“ iz Prijedora
Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere Nikolina Milić ima sezonu iz snova: Evropska titula kruna karijere
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    21h 3m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    11h 58m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    21h 9m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    13h 24m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    21h 17m
    0