Kосовска полиција издала упозорење за возаче са српским таблицама

01.11.2022. 17:02
0
ИЗВОР: srna.rs

Kосовска полиција је нешто послије поноћи на административном прелазу Јариње изрекла прве опомене власницима аутомобила у оквиру примјене спорне одлуке о пререгистрацији возила са српских на ознаке "РKС", док из Српске листе упозоравају да ову мјеру неће поштовати и да ће послије прве новчане казне услиједити одговор мирним и демократским путем.

У косовској полицији Срни је речено да је прва опомена дата власнику аутомобила који је из правца Рашке стигао на административни прелаз Јариње возилом са регистарским ознакама KМ - Kосовска Митровица.

Из полиције тврде да ће сви власници аутомобила са регистарским ознакама Пећ /ПЕ/, Ђаковица /ЂА/, Урошевац /УР/, Призрен /ПЗ/, Гњилане /ГЛ/ и Приштина /ПР/ при уласку на територију самопроглашеног Kосова добити опомену са упуством за пререгистрацију у најближем од пет регистрационих центара.

Иста писана опомена биће, како додају из полиције, уручивана власницима аутомобила које патроле зауставе на неком од контролних пунктова унутар самопроглашеног Kосова.

- Документ, опомена, биће заведен у евиденцији косовске полиције и служиће као доказно средство у спору који ће бити покренут код надлежних судова у случају да власник аутомобила до истека рока - 21. јануара не пререгиструје возило - објашњавају из полиције.

Према одлуци Приштине, возила са српским таблицама могу до 21. новембра несметано да се крећу на подручју Kосова и Метохије али ће возачи, уколико их заустави полиција, добити опомену.

Послије 21. новембра, до 21. јануара биће изрицане новчане казне од 150 евра а потом до 21. априла возила ће морати да имају пробне таблице са ознаком "РKС".

Од 21. априла ће, уколико се примијени одлука, бити забрањено кретање возилима са српским таблицама.

За кршење овог става одлуке о пререгистрацији предвиђено је и одузимање возила, о чему ће по пријави полиције одлучивати надлежни суд.

Коментари 0
Повезане вијести
Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО) Више од 600 вјерника у манастиру Високи Дечани на празник Цвијети (ФОТО)
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    19h 7m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    18h 49m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    19h 43m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    16h 38m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    15h 40m
    0