Косовска полиција затвара алтернативне путеве на сјеверу КиМ

29.04.2022. 18:50
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изјавио је да на сјеверу Косова и Метохије неће бити нелегалних путева према централној Србији и да ће централне власти затворити све пролазе сем административних пунктова.

- Ако буде 70 путева, затворићемо још 70. Не постоји илегалан начин. Спремни смо да повећамо број, онај ко буде ишао на дијализу имаће прилику да бира. Сјевер нико не криминализује, нема притужби грађана да се полиција на том подручју дискриминаторски понаша, нити смо рекли да је неко крив за нападе који су се догодили - рекао је Свечља на сједници скупштинске комисије за безбједност, преноси РТС.

На сједници је посланик Српске листе Славко Симић критиковао операцију полиције на сјеверу којом су затворени алтернативни путеви, посебно због постављања баријера копањем рупа, тврдећи да су то путеви који спајају села, чиме је отежано кретање мјештана.

Симић је, како су пренијели медији у Приштини, рекао да је операција полиције изведена без координације са полицијом и локалном самоуправом, истичући да су у Приштини изабрали погрешан политички приступ према Сјеверу.

- Позивам све политичке актере да не криминализују Сјевер. Иначе, Сјевер, у односу на свих осталих седам региона, има најнижи ниво криминала - рекао је Симић.

Свечља је навео да је било иницијатива из Приштине за отварање трећег административног пункта на путу код села Извор, додајући да су у Београду одбили такву могућност.

Најавио је да ће ускоро бити откривено ко је нападао полицију на сјеверу КиМ, тврдећи да полиција има сву подршку, не само политичку, већ и логистичку и стручну, као и многе савезнике за рјешавање тих случајева.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    23h 22m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 51m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    15h 5m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    11h 17m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    20h 9m
    1