Косовска полиција затвара алтернативне путеве на сјеверу КиМ

29.04.2022. 18:50
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изјавио је да на сјеверу Косова и Метохије неће бити нелегалних путева према централној Србији и да ће централне власти затворити све пролазе сем административних пунктова.

- Ако буде 70 путева, затворићемо још 70. Не постоји илегалан начин. Спремни смо да повећамо број, онај ко буде ишао на дијализу имаће прилику да бира. Сјевер нико не криминализује, нема притужби грађана да се полиција на том подручју дискриминаторски понаша, нити смо рекли да је неко крив за нападе који су се догодили - рекао је Свечља на сједници скупштинске комисије за безбједност, преноси РТС.

На сједници је посланик Српске листе Славко Симић критиковао операцију полиције на сјеверу којом су затворени алтернативни путеви, посебно због постављања баријера копањем рупа, тврдећи да су то путеви који спајају села, чиме је отежано кретање мјештана.

Симић је, како су пренијели медији у Приштини, рекао да је операција полиције изведена без координације са полицијом и локалном самоуправом, истичући да су у Приштини изабрали погрешан политички приступ према Сјеверу.

- Позивам све политичке актере да не криминализују Сјевер. Иначе, Сјевер, у односу на свих осталих седам региона, има најнижи ниво криминала - рекао је Симић.

Свечља је навео да је било иницијатива из Приштине за отварање трећег административног пункта на путу код села Извор, додајући да су у Београду одбили такву могућност.

Најавио је да ће ускоро бити откривено ко је нападао полицију на сјеверу КиМ, тврдећи да полиција има сву подршку, не само политичку, већ и логистичку и стручну, као и многе савезнике за рјешавање тих случајева.

Коментари 0
Повезане вијести
Делфини савладали и Грчку на Сардинија купу Делфини савладали и Грчку на Сардинија купу
Снажно невријеме погодило дио Србије Снажно невријеме погодило дио Србије
Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији Паљанин Стефан Малбашић међу најбољим студентима у Србији
Најчитаније
 • Саобраћајна несрећа у Поткрајевима
  23h 27m
  0
 • У саобраћајној несрећи у Поткрајевима погинуло једно лице
  22h 14m
  0
 • У Палама траже радника и нуде плату од 4.500 КМ
  5h 10m
  11
 • Обустављен саобраћај у Mокром
  23h 55m
  0
 • Сунцобран убио жену
  3h 58m
  0