Kosovska policija zatvara alternativne puteve na sjeveru KiM

29.04.2022. 18:50
0
IZVOR: rs.sputniknews.com

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je da na sjeveru Kosova i Metohije neće biti nelegalnih puteva prema centralnoj Srbiji i da će centralne vlasti zatvoriti sve prolaze sem administrativnih punktova.

- Ako bude 70 puteva, zatvorićemo još 70. Ne postoji ilegalan način. Spremni smo da povećamo broj, onaj ko bude išao na dijalizu imaće priliku da bira. Sjever niko ne kriminalizuje, nema pritužbi građana da se policija na tom području diskriminatorski ponaša, niti smo rekli da je neko kriv za napade koji su se dogodili - rekao je Svečlja na sjednici skupštinske komisije za bezbjednost, prenosi RTS.

Na sjednici je poslanik Srpske liste Slavko Simić kritikovao operaciju policije na sjeveru kojom su zatvoreni alternativni putevi, posebno zbog postavljanja barijera kopanjem rupa, tvrdeći da su to putevi koji spajaju sela, čime je otežano kretanje mještana.

Simić je, kako su prenijeli mediji u Prištini, rekao da je operacija policije izvedena bez koordinacije sa policijom i lokalnom samoupravom, ističući da su u Prištini izabrali pogrešan politički pristup prema Sjeveru.

- Pozivam sve političke aktere da ne kriminalizuju Sjever. Inače, Sjever, u odnosu na svih ostalih sedam regiona, ima najniži nivo kriminala - rekao je Simić.

Svečlja je naveo da je bilo inicijativa iz Prištine za otvaranje trećeg administrativnog punkta na putu kod sela Izvor, dodajući da su u Beogradu odbili takvu mogućnost.

Najavio je da će uskoro biti otkriveno ko je napadao policiju na sjeveru KiM, tvrdeći da policija ima svu podršku, ne samo političku, već i logističku i stručnu, kao i mnoge saveznike za rješavanje tih slučajeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić U toku saslušanje osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić
Godišnjica stradanja Milice Rakić Godišnjica stradanja Milice Rakić
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    7h 58m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    19h 31m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    19h 12m
    0
  • Premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
    23h 37m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    6h 12m
    0