Ковачевић: Истражити пријетње и одвојити жито од кукоља у свим странкама

13.10.2019. 19:56
0
ИЗВОР: is-radio.com

Бивши начелник општине Пале и предсједник Општинског одбора СДС-а Пале Миодраг Ковачевић истакaо је да је веома чудно што актуелни начелник општине Пале Бошко Југовић зна ко му је упућивао пријетње, те да је можда постојао неки интерес да се то, све ово вријеме, сакрије од јавности, како би се, на исти начин, могло радити и у предизборној кампањи наредне године.

- Ако се нешто зна требало се изнијети на СО Пале гдје се расправљало о безбједнoсти на подручју општине или на Форуму за безбједност које, актуелни начелник, успут речено не одржава. Ја позивам и начелника Југовића и Полицијску управо Источно Сарајево да саопште та имена, односно ко је у предходне три године слао пријетеће поруке и да на тај начин одвојимо жито од кукоља и наредне године имамо позитивну кампању, гдје ћемо се борити програмима и идејама, а не пријетњама које не приличе Палама које желе да се зову универзитетcки град - нагласио је Ковачевић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић је на данашњој ванредној прес конференцији на питање новинара како коментарише чињеницу да је у посљедње три године у овој општини запаљено 15 аутомобила и два бивша студентска дома, рекао: “запаљено је било и прије мене и биће запаљено и послије и то су редовне активности људи који се налазе у том миљеу”.

Реагујући на ову изјаву Ковачевић је нагласио да начелник општине Пале Бошко Југовић очигледно унапријед зна шта ће се дешавати, те да би требало питати за коментар начелника ПУ Источно Сарајево за те најаве будућег паљења аутомобила и имовине.

- Желим да вас подсјетим да је у предходне три године дошло до паљења 15 аутомобила и два бивша студентска дома, па позивам полицију да испита те радње, јер је ту дошло до умањења вријeдности општинске имовине, што ће, свакако, опет осјетити грађани на својим леђима - нагласио је Ковачевић.

Ковачевић је казао да су занимљиве тврдње актуелног паљанског начелника да је предходна власт оставила ову локалну заједницу у дубиози и дуговима.

- Желим да подсјетим начелника Југовића да је предходна власт вратила 6,5 милона марака кредита и дугова и да он не би могао дићи ни један кредит да није било те активности. Остало је текућег минуса који је настао захваљујући садашњем начелнику, јер је СНСД спријечио СДС да замјени земљу са Владом Републике Српске, а ми смо донијели регулационе планове и планове око замјене земље што они сада раде и тако пуне буџет - објаснио је Ковачевић.

- Знам да актуелној власти није по вољи када им докажемо да су доведени да дозволе узимање Јахорине, да су уништили Водовод и канализацију као предузеће, да је Капела отишла у стечај, да у Фамосу није урађено апсолутно ништа - образложио је Ковачевић и додао да је у вријеме када је он био начелник са Владом Републике Српске реализовао пројекат од 12 милиона КМ, а садашњи начелник један пројекат од милион марака за који је општина Пале морала да издвоји средства.

Коментари 0
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    22h 45m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 14m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    14h 28m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    19h 32m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    10h 40m
    0