КовИДИОТ, ријеч којом медији неодговорне стављају на стуб срама

04.04.2020. 18:22
0
ИЗВОР: Танјуг

Епидемија вируса корона је у САД као посљедицу великих жртава и проблема у функционисању цјелокупног система, донијела и нову ријеч - КовИДИОТ којом се именује неприхватљиво понашање појединаца и она је заузела важно мјесто у медијима, а неки од њих су и New York Postи NY Daily News“.

- На сваког хероја који спаси један живот изгледа свуда око нас постоји један KовИДИОТ, који нас све угрожава - наводи NY Daily News као увод у рубрику у којој указује на оне који својим понашањем угрожавају животе других.

Међу првима је средњошколац који се на друштвеним мрежама хвалио журкама на плажи у Мајамију уз наводе "Какав КОВИД-19, каква вирус корона, ни он ме не може зауставити", или дјевојке која је лизала WC шољу у авиону позивајући и остале да то чине јер вирус корона не постоји.

- Ко је највећи КовИДИОТ од њих - ви реците – пита NY Daily News - који је у конкуренцјиу прије два дана убацио и Џенифер Лопез и њеног дечка Алека Родригеза јер су и поред забране рада отварали теретане.

Медији уз етикету КовИДИОТ на стуб срама стављу оне који угрожавају околину. Ријеч указује и на то да одређено понашање није прихватљиво, а Urban Dictionary објашњава да су КовИДИОТ и они који купују 50 ролни тоалет парпира па другоме не оставе ништа.

New York Post кроз посебну рубрику КовИДИОТ наводи драстичне примјере оних који крше одредбе о спречавању ширења короне и понашају се бахато на јахтама... све грађане позивају да гласају и изаберу ко је највећи КовИДИОТ дана.

 Међу њима је био и ухапшени свештеник из Луизијане који је вјернике, а било их је на служби и више од хиљаду, позивао да се држе за руке ... КовИДИОТ је и сурфер због кога је морала да реагује обалска стража, јер није поштовао забрану изласка на океан, али и свако ко крши павило социјалне дистанце.

Sky News данас на порталу објављује слику на којој је на трафици близу шеталишта налијепљен папир на коме пише "Ако читаш ово, прави си КовИДИОТ иди право кући".

КовИДИОТ је и онај који ствара панику, пише Biznisinsajder, а можда би имајући ту дефинцију на уму то могао бити дневни лист из Јуте, који је 1. априла објавио да ће школска година бити поништена због чега су се касније када је настала паника извињавали грађанима који нису разумјели да је то првоаприлска шала.

Коментари 0
Повезане вијести
САД објасниле вето у СБ УН САД објасниле вето у СБ УН
Париз изражава жаљење због одбацивања резолуције Париз изражава жаљење због одбацивања резолуције
Суд одбио да дисквалификује Трампа са избора 2024. године Суд одбио да дисквалификује Трампа са избора 2024. године
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 10m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 2m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 53m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 45m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 38m
    0