KovIDIOT, riječ kojom mediji neodgovorne stavljaju na stub srama

04.04.2020. 18:22
0
IZVOR: Tanjug

Epidemija virusa korona je u SAD kao posljedicu velikih žrtava i problema u funkcionisanju cjelokupnog sistema, donijela i novu riječ - KovIDIOT kojom se imenuje neprihvatljivo ponašanje pojedinaca i ona je zauzela važno mjesto u medijima, a neki od njih su i New York Posti NY Daily News“.

- Na svakog heroja koji spasi jedan život izgleda svuda oko nas postoji jedan KovIDIOT, koji nas sve ugrožava - navodi NY Daily News kao uvod u rubriku u kojoj ukazuje na one koji svojim ponašanjem ugrožavaju živote drugih.

Među prvima je srednjoškolac koji se na društvenim mrežama hvalio žurkama na plaži u Majamiju uz navode "Kakav KOVID-19, kakva virus korona, ni on me ne može zaustaviti", ili djevojke koja je lizala WC šolju u avionu pozivajući i ostale da to čine jer virus korona ne postoji.

- Ko je najveći KovIDIOT od njih - vi recite – pita NY Daily News - koji je u konkurencjiu prije dva dana ubacio i Dženifer Lopez i njenog dečka Aleka Rodrigeza jer su i pored zabrane rada otvarali teretane.

Mediji uz etiketu KovIDIOT na stub srama stavlju one koji ugrožavaju okolinu. Riječ ukazuje i na to da određeno ponašanje nije prihvatljivo, a Urban Dictionary objašnjava da su KovIDIOT i oni koji kupuju 50 rolni toalet parpira pa drugome ne ostave ništa.

New York Post kroz posebnu rubriku KovIDIOT navodi drastične primjere onih koji krše odredbe o sprečavanju širenja korone i ponašaju se bahato na jahtama... sve građane pozivaju da glasaju i izaberu ko je najveći KovIDIOT dana.

 Među njima je bio i uhapšeni sveštenik iz Luizijane koji je vjernike, a bilo ih je na službi i više od hiljadu, pozivao da se drže za ruke ... KovIDIOT je i surfer zbog koga je morala da reaguje obalska straža, jer nije poštovao zabranu izlaska na okean, ali i svako ko krši pavilo socijalne distance.

Sky News danas na portalu objavljuje sliku na kojoj je na trafici blizu šetališta nalijepljen papir na kome piše "Ako čitaš ovo, pravi si KovIDIOT idi pravo kući".

KovIDIOT je i onaj koji stvara paniku, piše Biznisinsajder, a možda bi imajući tu definciju na umu to mogao biti dnevni list iz Jute, koji je 1. aprila objavio da će školska godina biti poništena zbog čega su se kasnije kada je nastala panika izvinjavali građanima koji nisu razumjeli da je to prvoaprilska šala.

Komentari 0
Povezane vijesti
SAD objasnile veto u SB UN SAD objasnile veto u SB UN
Pariz izražava žaljenje zbog odbacivanja rezolucije Pariz izražava žaljenje zbog odbacivanja rezolucije
Sud odbio da diskvalifikuje Trampa sa izbora 2024. godine Sud odbio da diskvalifikuje Trampa sa izbora 2024. godine
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    3h 13m
    2
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    12h 5m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    5h 56m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    9h 41m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    23h 14m
    0