Крао новац из кутије за лијечење болесног дјетета

05.08.2020. 12:56
0
ИЗВОР: mondo.rs

Снимак из Чачка, на ком се види како два мушкарца пљачкају кутију намијењену за помоћ малом Милошу на киоску фаст фуда, док купују себи пљескавицу, шокирао је све на друштвеним мрежама. Један од њих све вријеме прикрива другог, док он без стида и срама завлачи руку и вади новац из кутије за хуманитарну помоћ.

Породица малог Милоша Зарића, који чека на терапије и моменат када ће потрчати за лоптом, случај је пријавила полицији у Чачку. Дјечакова мајка Слађана, с кнедлом у грлу гледа снимак у невјерици.

- Када ми је супруг данас послао снимак који су забележиле камере за надзор овог фаст фуда, у првом тренутку нисам знали да ли да будем бесна или да плачем. Била сам у неверици. Ми смо у Чачку на неколико места поставили кутује у које људи могу да убаце новац, колико ко може, како би помогли мом сину да потрчи за лоптом и изговори 'мама'. И ви онда видите снимак на ком неко прво 'мућка' кутију да види да ли има нешто унутра и процени да ли има сврхе да се 'помучи', а онда завлачи руку и узима новац. Новац намењен првом кораку мог сина. Па како бисте се ви осећали - каже Слађана и додаје:

- Људи у Чачку се труде да ми помогну, одвајају од уста да би убацили у кутију, макар да прикупимо за једну терапију, а онда видите два дрипца којима ништа није свето. Мој супруг је одмах после посла отишао да пријави полицији, али како се снимак већ делио друштвеним мрежама, неко од грађана их је пријавио. У полицији су му рекли да су њих двојица тандем познат по крађама и да су они упознати с тим шта раде, те да ће даље предузети одговарајуће мере. Знате ли какав је осећај када током дана гледам у своје дете којем желим да помогнем, а ни за три живота не могу да скупим сама новац који му је потребан за лечење, а онда погледам снимак човека који се смешка и вади новац из кутије намењене мом сину.

Слађана каже да се боји да ће овакви срамни поступци лопова натјерати људи да изгубе повјерење у апеле за помоћ оних којима је она заиста потребна.

- Знате, мене плаши то да ће људи престати да остављају новац јер неће да пуне џепове лоповима. Није моје дете једино којем треба помоћ, ту има доста деце и биће потребно много сличних акција да би свако од њих добило шансу. А шта ће бити када хумани људи погледају овај снимак? Бојим се само да не одустану, да се оглуше на позиве за помоћ због оваквих преступника - каже разочарана мајка.

Коментари 0
Повезане вијести
Крађа у Источној Илиџи Крађа у Источној Илиџи
Крађа у Палама Крађа у Палама
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    19h 49m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    10h 30m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    19h 49m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    16h 3m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    6h 42m
    0