Кривокапић: За очување светиња значила подршка из Српске и Србије

11.09.2020. 09:16
0
ИЗВОР: СРНА

До краја овог или почетком наредног мјесеца очекује се формирање нове владе Црне Горе, рекао је носилац листе коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић.

Кривокапић је нагласио да нова црногрска влада мора да буде влада економије, а не демагогије, влада спаса, а не распарчавања државе и, како је истакао, она које ће све заснивати на принципу права.

Говорећи о спорним члановима Закона о слободи вјероисповијести, он је навео да ће сви закони који су дискриминаторски проћи кроз процедуру преиспитивања, усавршавања и измјене, укључујући и тај.

- Није само Закон о слободи вјероисповијести дискриминаторски. Постоји још шест закона који су сличног карактера, а неки су законом озваничили пљачку и то је нешто што је недопустиво - рекао је Кривокапић за "РТРС".

Према његовом мишљењу, Закон треба да буде споразум и договор, односно најбоље рјешење за све заинтересоване стране.

Кривокапић је рекао да је много значила подршка која је стизала из Републике Српске и Србије у вријеме борбе за очување српских светиња, али и идентитета српског народа.

- Подршка сваког човјека који је добронамјеран је нешто што радује. Добро је и то што ниједну званичну подршку нисам добио од политичара ни из Републике Српске нити из Србије, што говори о једној врсти дипломатије да док се све унутрашње ствари не ријеше како треба, нико се не оглашава званично - рекао је Кривокапић.

Он је рекао и да планира ускоро да посјети Републику Српску, те да ће се то догодити чим му обавезе дозволе, јер је потребно његовати добре међусобне односе.

 

- Гледаћу да првом приликом посјетим Требиње, јер ме тамо чекају бројне обавезе према студентима на Факултету за производњу и менаџмент - рекао је Кривокапић.

Коментари 0
Повезане вијести
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    17h 37m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    16h 32m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    11h 20m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    12h 26m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    20h 54m
    0