Крунић: Борачка организација Српске под контролом СНСД-а

16.04.2022. 18:38
10
ИЗВОР: srpskainfo.com

Посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске, Љубиша Крунић, изјавио је да је руководство Борачке организације Српске потпуно под контролом СНСД, те да у том свјетлу треба посматрати такозвани спонтани протест у организацији БОРС.

- Појединцима из руководства Борачке организације Републике Српске није био интересантан захтјев опозиционих посланика за ребалансом буџета којим би се значајно повећао борачки додатак. Није им сметало што је Посебна сједница НСРС о положају бораца од стране власти смишљено упропаштена без иједне конкретне мјере да се помогне борцима и породицама наших настрадалих другова. Не смета им и није им повод за протест што су српски борци у убједљиво најгорем, понижавајућем положају, у односу на припаднике формација хрватских и муслиманских снага. Али када је потребно Додику и Жељки да ставе борце и народ испред себе у својој политици инаћења према странцима, онда је руководство БОРС ту да одмах “спонтано” организује протест – каже Крунић.

Он је истакао да је ПДП одлучно против наметања одлука од стране ОХР и да Република Српска неће и не може одустати од инсистирања на својим правима, али да политика СНСД не тражи рјешења проблема, него смишљено иде у ескалацију и вуче потезе не водећи рачуна о народу и држави.

Он је закључио да је јасно да овдје нема ни говора о некаквом протесту бораца, него да је ријеч о страначкој СНСД ујдурми, с циљем дизања тензија пред предстојеће изборе.

– Синхронизована најава протеста и подршка СНСД минут након тога то јасно потврђују. То је страначки скуп СНСД у функцији промоције Додикове политике и ништа друго. Ми у том страначком скупу СНСД наравно нећемо учествовати – рекао је Крунић.

Коментари 10
  • Generic placeholder image
    Srboljub 18.04.2022. 15:17
    Samo nemilosrdno kažnjavanje izdajnika može pomoći našem narodu. A o nacistima, nacističkim predstavnicima i njihovim domaćim slugama neću trošiti riječi. Za krst časni i slobodu zlatnu - sloboda ili smrt!
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 16.04.2022. 21:12
    Borci neka osnuju svoju stranku i da tako imaju svoje predstavnike na svim nivoima vlasti koji će se boriti za sve boracke kategorije.
  • Generic placeholder image
    profa 16.04.2022. 20:39
    I da, sami sebe cemo ukunuti. Od 2004 godine imamo negativan prirodni prirastaj. Kada se doda i odlazak radno sposobnih ljudi, nece nas biti ni pola miliona za 20 godina.
    Vjerovatno je ovaj njemacki turista kriv za to. Ne znam samo onda sto nam omladina toliko ide u njegovu zemlju. :)
  • Generic placeholder image
    profa 16.04.2022. 20:25
    RS je najvise zaduzena teritorija po glavi stanovnika, Federacija najmanje zaduzena kada se gledaju sve zemlje bivse juge. O ovim i mnogim kriminalnim radnjama vlasti treba protestvovati. Ali bolje pricati o tome kako nas zele ukinuti, narodu samo hljeba i igara.
  • Generic placeholder image
    Milutin 16.04.2022. 20:09
    Ne treba nama neprijatelj. Samo Srbe na Srbe okrenuti. Svi pametni i mudrovi.
  • Generic placeholder image
    Boban 16.04.2022. 19:11
    Da neko oružano napadne Republiku Srpsku ovi bi rekli " Nećemo je braniti jer i SNSD je brani"
  • Generic placeholder image
    Milan 16.04.2022. 19:07
    Centralna izborna komisija je pod kontrolom PDP i SDS pa se izbori ne bojkotuju.
  • Generic placeholder image
    Grujo 16.04.2022. 19:02
    Taman kada pomislim da ne mogu srpski političari biti takve sline oni me iznova iznenade.
  • Generic placeholder image
    Mare 16.04.2022. 18:59
    Znači vi ste na strani Šmita, Engleza, Amerikanaca i SDA. Ma bravo.
  • Generic placeholder image
    Petar 16.04.2022. 18:55
    Vi ste pod kontrolom Engleza. Da je Vojska Republike Srpske bola tako podjeljena u toku rata danas ne bi bilo Republike Srpske.
Повезане вијести
Обиљежавање Дана бораца и Борачке организације Републике Српске Обиљежавање Дана бораца и Борачке организације Републике Српске
Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона Опозиција из Републике Српске за техничке измјене изборног закона
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    18h 13m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    8h 54m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    18h 13m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    14h 27m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    5h 6m
    0