Krunić: Boračka organizacija Srpske pod kontrolom SNSD-a

16.04.2022. 18:38
10
IZVOR: srpskainfo.com

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Ljubiša Krunić, izjavio je da je rukovodstvo Boračke organizacije Srpske potpuno pod kontrolom SNSD, te da u tom svjetlu treba posmatrati takozvani spontani protest u organizaciji BORS.

- Pojedincima iz rukovodstva Boračke organizacije Republike Srpske nije bio interesantan zahtjev opozicionih poslanika za rebalansom budžeta kojim bi se značajno povećao borački dodatak. Nije im smetalo što je Posebna sjednica NSRS o položaju boraca od strane vlasti smišljeno upropaštena bez ijedne konkretne mjere da se pomogne borcima i porodicama naših nastradalih drugova. Ne smeta im i nije im povod za protest što su srpski borci u ubjedljivo najgorem, ponižavajućem položaju, u odnosu na pripadnike formacija hrvatskih i muslimanskih snaga. Ali kada je potrebno Dodiku i Željki da stave borce i narod ispred sebe u svojoj politici inaćenja prema strancima, onda je rukovodstvo BORS tu da odmah “spontano” organizuje protest – kaže Krunić.

On je istakao da je PDP odlučno protiv nametanja odluka od strane OHR i da Republika Srpska neće i ne može odustati od insistiranja na svojim pravima, ali da politika SNSD ne traži rješenja problema, nego smišljeno ide u eskalaciju i vuče poteze ne vodeći računa o narodu i državi.

On je zaključio da je jasno da ovdje nema ni govora o nekakvom protestu boraca, nego da je riječ o stranačkoj SNSD ujdurmi, s ciljem dizanja tenzija pred predstojeće izbore.

– Sinhronizovana najava protesta i podrška SNSD minut nakon toga to jasno potvrđuju. To je stranački skup SNSD u funkciji promocije Dodikove politike i ništa drugo. Mi u tom stranačkom skupu SNSD naravno nećemo učestvovati – rekao je Krunić.

Komentari 10
  • Generic placeholder image
    Srboljub 18.04.2022. 15:17
    Samo nemilosrdno kažnjavanje izdajnika može pomoći našem narodu. A o nacistima, nacističkim predstavnicima i njihovim domaćim slugama neću trošiti riječi. Za krst časni i slobodu zlatnu - sloboda ili smrt!
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 16.04.2022. 21:12
    Borci neka osnuju svoju stranku i da tako imaju svoje predstavnike na svim nivoima vlasti koji će se boriti za sve boracke kategorije.
  • Generic placeholder image
    profa 16.04.2022. 20:39
    I da, sami sebe cemo ukunuti. Od 2004 godine imamo negativan prirodni prirastaj. Kada se doda i odlazak radno sposobnih ljudi, nece nas biti ni pola miliona za 20 godina.
    Vjerovatno je ovaj njemacki turista kriv za to. Ne znam samo onda sto nam omladina toliko ide u njegovu zemlju. :)
  • Generic placeholder image
    profa 16.04.2022. 20:25
    RS je najvise zaduzena teritorija po glavi stanovnika, Federacija najmanje zaduzena kada se gledaju sve zemlje bivse juge. O ovim i mnogim kriminalnim radnjama vlasti treba protestvovati. Ali bolje pricati o tome kako nas zele ukinuti, narodu samo hljeba i igara.
  • Generic placeholder image
    Milutin 16.04.2022. 20:09
    Ne treba nama neprijatelj. Samo Srbe na Srbe okrenuti. Svi pametni i mudrovi.
  • Generic placeholder image
    Boban 16.04.2022. 19:11
    Da neko oružano napadne Republiku Srpsku ovi bi rekli " Nećemo je braniti jer i SNSD je brani"
  • Generic placeholder image
    Milan 16.04.2022. 19:07
    Centralna izborna komisija je pod kontrolom PDP i SDS pa se izbori ne bojkotuju.
  • Generic placeholder image
    Grujo 16.04.2022. 19:02
    Taman kada pomislim da ne mogu srpski političari biti takve sline oni me iznova iznenade.
  • Generic placeholder image
    Mare 16.04.2022. 18:59
    Znači vi ste na strani Šmita, Engleza, Amerikanaca i SDA. Ma bravo.
  • Generic placeholder image
    Petar 16.04.2022. 18:55
    Vi ste pod kontrolom Engleza. Da je Vojska Republike Srpske bola tako podjeljena u toku rata danas ne bi bilo Republike Srpske.
Povezane vijesti
Obilježavanje Dana boraca i Boračke organizacije Republike Srpske Obilježavanje Dana boraca i Boračke organizacije Republike Srpske
Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona Opozicija iz Republike Srpske za tehničke izmjene izbornog zakona
SNSD INS Ćosiću: Srbujete preko naših leđa SNSD INS Ćosiću: Srbujete preko naših leđa
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    11h 41m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    11h 23m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    12h 17m
    4
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    9h 12m
    0
  • Tri žene zaražene HIV-om tokom kozmetičkog tretmana
    12h 54m
    1