Крв дало 17 полицијских службеника ПУ Источно Сарајево

26.07.2021. 12:17
0
ИЗВОР: СРНА

У акцији добровољног даривања крви данас је 17 полицијских службеника Полицијске управе Источно Сарајево дало ову за живот драгоцјену течност.

Командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Пале Ђорђе Жижовић рекао је да је Министарство унутрашњих послова Републике Српске организовало ову акцију, уважавајући потребе Завода за трасфузијску медицину Српске.

- Полицијска управа Источно Сарајево и МУП Републике Српске најмање два до три пута годишње се одазивају на овакав вид акција, како би у заводима било довољно количине крви за све оне којима је она потребна - изјавио је Жижовић новинарима.

Он је навео да ће припадници Полицијске управе Источно Сарајево учествовати у даривању крви и наредна два дана.

Службеник Завода за трансфузијску медицину у Болници "Србија" Слађана Марјановић изјавила је да је ријеч о редовној акцији припадника МУП-а Републике Српске који дарују крв, више пута у току године.

Она је навела да су залихе крви у овој здравственој установи задовољавајуће, те истакла да је крв увијек потребна, као и нови даваоци.

- Даваоци крви могу бити сва пунољетна лица, до 65 година, који не болују од неких хроничних болести, те нормалне тјелесне тежине, нормалног притиска и пулса, као и они који немају неку своју хроничну терапију - појаснила је Марјановићева.

Она је додала да крв сва три мјесеца могу дати мушкарци, а жене свака четири, те позвала све, а посебно младе људе, да се укључе у ову хуману акцију и постану добровољни даваоци крви.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    22h 10m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    18h 49m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    15h 7m
    7
  • У недјељу на Јасику парастос за погинуле борце ВРС
    23h 0m
    0
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    18h 44m
    1