Krv dalo 17 policijskih službenika PU Istočno Sarajevo

26.07.2021. 12:17
0
IZVOR: SRNA

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi danas je 17 policijskih službenika Policijske uprave Istočno Sarajevo dalo ovu za život dragocjenu tečnost.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale Đorđe Žižović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizovalo ovu akciju, uvažavajući potrebe Zavoda za trasfuzijsku medicinu Srpske.

- Policijska uprava Istočno Sarajevo i MUP Republike Srpske najmanje dva do tri puta godišnje se odazivaju na ovakav vid akcija, kako bi u zavodima bilo dovoljno količine krvi za sve one kojima je ona potrebna - izjavio je Žižović novinarima.

On je naveo da će pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo učestvovati u darivanju krvi i naredna dva dana.

Službenik Zavoda za transfuzijsku medicinu u Bolnici "Srbija" Slađana Marjanović izjavila je da je riječ o redovnoj akciji pripadnika MUP-a Republike Srpske koji daruju krv, više puta u toku godine.

Ona je navela da su zalihe krvi u ovoj zdravstvenoj ustanovi zadovoljavajuće, te istakla da je krv uvijek potrebna, kao i novi davaoci.

- Davaoci krvi mogu biti sva punoljetna lica, do 65 godina, koji ne boluju od nekih hroničnih bolesti, te normalne tjelesne težine, normalnog pritiska i pulsa, kao i oni koji nemaju neku svoju hroničnu terapiju - pojasnila je Marjanovićeva.

Ona je dodala da krv sva tri mjeseca mogu dati muškarci, a žene svaka četiri, te pozvala sve, a posebno mlade ljude, da se uključe u ovu humanu akciju i postanu dobrovoljni davaoci krvi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama Policija traži ko je zapalio "tuarega" na Palama
Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca Intenzivna potraga za nestalim Alijom Selimbašićem sa Sokoca
Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Istočnom Sarajevu 12. septembra Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Istočnom Sarajevu 12. septembra
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 54m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 45m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 32m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 58m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 40m
    0