КУД "Свети Пантелејмон" донио награде са фестивала у Бугарској

24.08.2022. 13:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Фолклорни ансамбл Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Свети Пантелејмон" са Хан Пијеска освојио је награде за најљепши сценски костим и најбољи сценски наступ на Међународном фестивалу фолклора "Црноморски бисери 2022" у Бугарској.

Умјетнички руководилац овог друштва Немања Бакмаз рекао је Срни да су 22 члана КУД-а јутрос стигла из Бугарске поносна што су своју општину и Републику Српску промовисала у најбољем свјетлу.

Он је рекао да су се на фестивалу представили играма из Босилеградског крајишта за које су добили награду за најљепши сценски костим.

- За игре из Косовског Поморавља награђени су за најбољи сценски наступ, а играма из Владичиног Хана су одушевили публику - навео је Бакмаз, који је у надигравању за најбољег мушког играча фестивала освојио прво мјесто.

Према његовим ријечима, награда за најбољи сценски костим припала је Слободану Симићу, док је у надигравању за најбољег женског играча треће мјесто понијела Божана Ђоројевић, обоје чланови "Светог Пантелејмона".

КУД "Свети Пантелејмон" ове године је на Фестивалу "Црноморски бисери" у Несебару у Бугарској представљало Републику Српску и општину Хан Пијесак, надигравајући се са културним-умјетничким друштвима из Бугарске, Јерменије, Сјеверене Македоније, Украјине, Румуније и Грузије.

Чланови КУД-а "Свети Пантелејмон" отпутовали су на овај фестивал захваљући општини Хан Пијесак, локалном Шумском газдинству "Височник" и другим спонзорима.

Ово културно-умјетничко друштво почело је активно да функционише од 2018. године, сада окупља до 70 чланова и дјелује кроз фолклорну секцију са дјечијим, припремним и извођачким ансамблом, те мушком и женском пјевачком групом.

Коментари 0
Повезане вијести
Маји Михајловић уручена награда "Чучкова књига" за 2022. годину Маји Михајловић уручена награда "Чучкова књига" за 2022. годину
Маја Михајловић добитница награде „Чучкова књига“ Маја Михајловић добитница награде „Чучкова књига“
Марко Кусмук добитник награде "Golden Osten" Марко Кусмук добитник награде "Golden Osten"
Најчитаније
 • Почела исплата годишњег борачког додатка
  10h 36m
  3
 • Дан кад је Војска СР Југославије оборила "невидљивог" (ВИДЕО)
  12h 4m
  0
 • Положен камен темељац за изградњу зграде Полицијске управе Источно Сарајево
  9h 31m
  5
 • Бесмртни херој – Потпуковник Живота Ђурић
  13h 4m
  0
 • Милан Савић предсједник Студентског парламента
  6h 49m
  4