КУД "Свети Пантелејмон" донио награде са фестивала у Бугарској

24.08.2022. 13:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Фолклорни ансамбл Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Свети Пантелејмон" са Хан Пијеска освојио је награде за најљепши сценски костим и најбољи сценски наступ на Међународном фестивалу фолклора "Црноморски бисери 2022" у Бугарској.

Умјетнички руководилац овог друштва Немања Бакмаз рекао је Срни да су 22 члана КУД-а јутрос стигла из Бугарске поносна што су своју општину и Републику Српску промовисала у најбољем свјетлу.

Он је рекао да су се на фестивалу представили играма из Босилеградског крајишта за које су добили награду за најљепши сценски костим.

- За игре из Косовског Поморавља награђени су за најбољи сценски наступ, а играма из Владичиног Хана су одушевили публику - навео је Бакмаз, који је у надигравању за најбољег мушког играча фестивала освојио прво мјесто.

Према његовим ријечима, награда за најбољи сценски костим припала је Слободану Симићу, док је у надигравању за најбољег женског играча треће мјесто понијела Божана Ђоројевић, обоје чланови "Светог Пантелејмона".

КУД "Свети Пантелејмон" ове године је на Фестивалу "Црноморски бисери" у Несебару у Бугарској представљало Републику Српску и општину Хан Пијесак, надигравајући се са културним-умјетничким друштвима из Бугарске, Јерменије, Сјеверене Македоније, Украјине, Румуније и Грузије.

Чланови КУД-а "Свети Пантелејмон" отпутовали су на овај фестивал захваљући општини Хан Пијесак, локалном Шумском газдинству "Височник" и другим спонзорима.

Ово културно-умјетничко друштво почело је активно да функционише од 2018. године, сада окупља до 70 чланова и дјелује кроз фолклорну секцију са дјечијим, припремним и извођачким ансамблом, те мушком и женском пјевачком групом.

Коментари 0
Повезане вијести
Сребрено перо за Андреу Голубовић Сребрено перо за Андреу Голубовић
У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе У Хан Пијеску представљене књиге којима се брани српско културно и духовно насљеђе
Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску Промоција књига Бранислава Станковића и Александре Нинковић Тешић у Хан Пијеску
Најчитаније
 • Апел грађанима у Источном Сарајеву: Чувајте се змија!
  9h 44m
  3
 • Прича о мртвој драгој – Ленка Дунђерски и Лаза Костић
  14h 58m
  0
 • Сутра прекид електричне енергије у Источној Илиџи
  5h 29m
  1
 • Брат министра БиХ Војина Мијатовића насмрт претучен у Београду
  13h 47m
  0
 • Милица Боровчанин ученик генерације СШЦ „Василије Острошки“
  11h 26m
  4