КУД "Свети Пантелејмон" донио награде са фестивала у Бугарској

24.08.2022. 13:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Фолклорни ансамбл Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Свети Пантелејмон" са Хан Пијеска освојио је награде за најљепши сценски костим и најбољи сценски наступ на Међународном фестивалу фолклора "Црноморски бисери 2022" у Бугарској.

Умјетнички руководилац овог друштва Немања Бакмаз рекао је Срни да су 22 члана КУД-а јутрос стигла из Бугарске поносна што су своју општину и Републику Српску промовисала у најбољем свјетлу.

Он је рекао да су се на фестивалу представили играма из Босилеградског крајишта за које су добили награду за најљепши сценски костим.

- За игре из Косовског Поморавља награђени су за најбољи сценски наступ, а играма из Владичиног Хана су одушевили публику - навео је Бакмаз, који је у надигравању за најбољег мушког играча фестивала освојио прво мјесто.

Према његовим ријечима, награда за најбољи сценски костим припала је Слободану Симићу, док је у надигравању за најбољег женског играча треће мјесто понијела Божана Ђоројевић, обоје чланови "Светог Пантелејмона".

КУД "Свети Пантелејмон" ове године је на Фестивалу "Црноморски бисери" у Несебару у Бугарској представљало Републику Српску и општину Хан Пијесак, надигравајући се са културним-умјетничким друштвима из Бугарске, Јерменије, Сјеверене Македоније, Украјине, Румуније и Грузије.

Чланови КУД-а "Свети Пантелејмон" отпутовали су на овај фестивал захваљући општини Хан Пијесак, локалном Шумском газдинству "Височник" и другим спонзорима.

Ово културно-умјетничко друштво почело је активно да функционише од 2018. године, сада окупља до 70 чланова и дјелује кроз фолклорну секцију са дјечијим, припремним и извођачким ансамблом, те мушком и женском пјевачком групом.

Коментари 0
Повезане вијести
Лице у Хан Пијеску ухапшено због пријетњи пушком Лице у Хан Пијеску ухапшено због пријетњи пушком
Награда ''Владимир Настић'' књижевнику Аћиму Тодоровићу из Власенице Награда ''Владимир Настић'' књижевнику Аћиму Тодоровићу из Власенице
Почели радови на реконструкцији резиденције Карађорђевића у Хан Пијеску (ВИДЕО) Почели радови на реконструкцији резиденције Карађорђевића у Хан Пијеску (ВИДЕО)
Најчитаније
 • Сјећање: Шест година без Милана Микана Кнежевића
  18h 40m
  0
 • ПУ Источно Сарајево: Мотоциклиста задобио повреде опасне по живот
  20h 8m
  0
 • Саборна црква у Сарајеву прославља крсну славу
  18h 20m
  0
 • У саобраћајној незгоди повријеђено седам лица
  15h 26m
  0
 • Изазовна и неистражена пећина код Сокоца (ФОТО)
  21h 9m
  0