КУД "Свети Пантелејмон" донио награде са фестивала у Бугарској

24.08.2022. 13:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Фолклорни ансамбл Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Свети Пантелејмон" са Хан Пијеска освојио је награде за најљепши сценски костим и најбољи сценски наступ на Међународном фестивалу фолклора "Црноморски бисери 2022" у Бугарској.

Умјетнички руководилац овог друштва Немања Бакмаз рекао је Срни да су 22 члана КУД-а јутрос стигла из Бугарске поносна што су своју општину и Републику Српску промовисала у најбољем свјетлу.

Он је рекао да су се на фестивалу представили играма из Босилеградског крајишта за које су добили награду за најљепши сценски костим.

- За игре из Косовског Поморавља награђени су за најбољи сценски наступ, а играма из Владичиног Хана су одушевили публику - навео је Бакмаз, који је у надигравању за најбољег мушког играча фестивала освојио прво мјесто.

Према његовим ријечима, награда за најбољи сценски костим припала је Слободану Симићу, док је у надигравању за најбољег женског играча треће мјесто понијела Божана Ђоројевић, обоје чланови "Светог Пантелејмона".

КУД "Свети Пантелејмон" ове године је на Фестивалу "Црноморски бисери" у Несебару у Бугарској представљало Републику Српску и општину Хан Пијесак, надигравајући се са културним-умјетничким друштвима из Бугарске, Јерменије, Сјеверене Македоније, Украјине, Румуније и Грузије.

Чланови КУД-а "Свети Пантелејмон" отпутовали су на овај фестивал захваљући општини Хан Пијесак, локалном Шумском газдинству "Височник" и другим спонзорима.

Ово културно-умјетничко друштво почело је активно да функционише од 2018. године, сада окупља до 70 чланова и дјелује кроз фолклорну секцију са дјечијим, припремним и извођачким ансамблом, те мушком и женском пјевачком групом.

Коментари 0
Повезане вијести
Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“ Виктор Нишић награђен за рад на тему „Сви наши преци“
“Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу “Чучкова књига” уручена Недељку Симанићу
Два снажна земљотреса у Грчкој, серија слабијих у Бугарској Два снажна земљотреса у Грчкој, серија слабијих у Бугарској
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    5h 7m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    17h 44m
    2
  • Крађа у Палама
    3h 25m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    21h 32m
    0
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    21h 16m
    0