КУД "Свети Пантелејмон" донио награде са фестивала у Бугарској

24.08.2022. 13:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Фолклорни ансамбл Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Свети Пантелејмон" са Хан Пијеска освојио је награде за најљепши сценски костим и најбољи сценски наступ на Међународном фестивалу фолклора "Црноморски бисери 2022" у Бугарској.

Умјетнички руководилац овог друштва Немања Бакмаз рекао је Срни да су 22 члана КУД-а јутрос стигла из Бугарске поносна што су своју општину и Републику Српску промовисала у најбољем свјетлу.

Он је рекао да су се на фестивалу представили играма из Босилеградског крајишта за које су добили награду за најљепши сценски костим.

- За игре из Косовског Поморавља награђени су за најбољи сценски наступ, а играма из Владичиног Хана су одушевили публику - навео је Бакмаз, који је у надигравању за најбољег мушког играча фестивала освојио прво мјесто.

Према његовим ријечима, награда за најбољи сценски костим припала је Слободану Симићу, док је у надигравању за најбољег женског играча треће мјесто понијела Божана Ђоројевић, обоје чланови "Светог Пантелејмона".

КУД "Свети Пантелејмон" ове године је на Фестивалу "Црноморски бисери" у Несебару у Бугарској представљало Републику Српску и општину Хан Пијесак, надигравајући се са културним-умјетничким друштвима из Бугарске, Јерменије, Сјеверене Македоније, Украјине, Румуније и Грузије.

Чланови КУД-а "Свети Пантелејмон" отпутовали су на овај фестивал захваљући општини Хан Пијесак, локалном Шумском газдинству "Височник" и другим спонзорима.

Ово културно-умјетничко друштво почело је активно да функционише од 2018. године, сада окупља до 70 чланова и дјелује кроз фолклорну секцију са дјечијим, припремним и извођачким ансамблом, те мушком и женском пјевачком групом.

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
Ухапшен због крађе у Хан Пијеску Ухапшен због крађе у Хан Пијеску
Украдени соларни панел и кућни апарати у Хан Пијеску Украдени соларни панел и кућни апарати у Хан Пијеску
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    7h 32m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    17h 31m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    9h 7m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    16h 28m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    11h 11m
    9