KUD "Sveti Pantelejmon" donio nagrade sa festivala u Bugarskoj

24.08.2022. 13:31
0
IZVOR: srna.rs

Folklorni ansambl Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Sveti Pantelejmon" sa Han Pijeska osvojio je nagrade za najljepši scenski kostim i najbolji scenski nastup na Međunarodnom festivalu folklora "Crnomorski biseri 2022" u Bugarskoj.

Umjetnički rukovodilac ovog društva Nemanja Bakmaz rekao je Srni da su 22 člana KUD-a jutros stigla iz Bugarske ponosna što su svoju opštinu i Republiku Srpsku promovisala u najboljem svjetlu.

On je rekao da su se na festivalu predstavili igrama iz Bosilegradskog krajišta za koje su dobili nagradu za najljepši scenski kostim.

- Za igre iz Kosovskog Pomoravlja nagrađeni su za najbolji scenski nastup, a igrama iz Vladičinog Hana su oduševili publiku - naveo je Bakmaz, koji je u nadigravanju za najboljeg muškog igrača festivala osvojio prvo mjesto.

Prema njegovim riječima, nagrada za najbolji scenski kostim pripala je Slobodanu Simiću, dok je u nadigravanju za najboljeg ženskog igrača treće mjesto ponijela Božana Đorojević, oboje članovi "Svetog Pantelejmona".

KUD "Sveti Pantelejmon" ove godine je na Festivalu "Crnomorski biseri" u Nesebaru u Bugarskoj predstavljalo Republiku Srpsku i opštinu Han Pijesak, nadigravajući se sa kulturnim-umjetničkim društvima iz Bugarske, Jermenije, Sjeverene Makedonije, Ukrajine, Rumunije i Gruzije.

Članovi KUD-a "Sveti Pantelejmon" otputovali su na ovaj festival zahvaljući opštini Han Pijesak, lokalnom Šumskom gazdinstvu "Visočnik" i drugim sponzorima.

Ovo kulturno-umjetničko društvo počelo je aktivno da funkcioniše od 2018. godine, sada okuplja do 70 članova i djeluje kroz folklornu sekciju sa dječijim, pripremnim i izvođačkim ansamblom, te muškom i ženskom pjevačkom grupom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Završena prva faza rekonstrukcije vile Karađorđevića na Han Pijesku Završena prva faza rekonstrukcije vile Karađorđevića na Han Pijesku
Dvor Karađorđevića u Han Pijesku Dvor Karađorđevića u Han Pijesku
Književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
Najčitanije
 • Glasni kada brane Dodika, nijemi na muke saboraca: BORS na meti žestokih kritika zbog dolaska njihovih čelnika pred Sud BiH
  23h 16m
  8
 • Kosovski vitez Miloš Ćirković: Na zgarištu ikona Svetog Alimpija Stolpnika
  5h 13m
  0
 • Dio boraca i dalje čeka jedinstveni mjesečni dodatak
  11h 27m
  3
 • Otvoren Konzulat Srbije u Palama, Ljevnaić počasni konzul
  6h 43m
  2
 • Jakov Ignjatović - Začetnik realizma u srpskoj književnosti
  9h 33m
  0