KUD "Sveti Pantelejmon" donio nagrade sa festivala u Bugarskoj

24.08.2022. 13:31
0
IZVOR: srna.rs

Folklorni ansambl Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Sveti Pantelejmon" sa Han Pijeska osvojio je nagrade za najljepši scenski kostim i najbolji scenski nastup na Međunarodnom festivalu folklora "Crnomorski biseri 2022" u Bugarskoj.

Umjetnički rukovodilac ovog društva Nemanja Bakmaz rekao je Srni da su 22 člana KUD-a jutros stigla iz Bugarske ponosna što su svoju opštinu i Republiku Srpsku promovisala u najboljem svjetlu.

On je rekao da su se na festivalu predstavili igrama iz Bosilegradskog krajišta za koje su dobili nagradu za najljepši scenski kostim.

- Za igre iz Kosovskog Pomoravlja nagrađeni su za najbolji scenski nastup, a igrama iz Vladičinog Hana su oduševili publiku - naveo je Bakmaz, koji je u nadigravanju za najboljeg muškog igrača festivala osvojio prvo mjesto.

Prema njegovim riječima, nagrada za najbolji scenski kostim pripala je Slobodanu Simiću, dok je u nadigravanju za najboljeg ženskog igrača treće mjesto ponijela Božana Đorojević, oboje članovi "Svetog Pantelejmona".

KUD "Sveti Pantelejmon" ove godine je na Festivalu "Crnomorski biseri" u Nesebaru u Bugarskoj predstavljalo Republiku Srpsku i opštinu Han Pijesak, nadigravajući se sa kulturnim-umjetničkim društvima iz Bugarske, Jermenije, Sjeverene Makedonije, Ukrajine, Rumunije i Gruzije.

Članovi KUD-a "Sveti Pantelejmon" otputovali su na ovaj festival zahvaljući opštini Han Pijesak, lokalnom Šumskom gazdinstvu "Visočnik" i drugim sponzorima.

Ovo kulturno-umjetničko društvo počelo je aktivno da funkcioniše od 2018. godine, sada okuplja do 70 članova i djeluje kroz folklornu sekciju sa dječijim, pripremnim i izvođačkim ansamblom, te muškom i ženskom pjevačkom grupom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“ Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“
“Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću “Čučkova knjiga” uručena Nedeljku Simaniću
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    20h 31m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    18h 6m
    7
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    23h 14m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    4h 5m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    2h 32m
    0