Купили аутомобил пријатељу у инвалидским колицима

27.07.2022. 12:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Четрдесетдеветогодишњем Предрагу Ољачи из Рудица код Новог Града, који је у инвалидским колицима, пријатељи и комшије поклонили су аутомобил.

Пријатељи и комшије организовали су акцију у којој су прикупили око 3.000 КМ за куповину аутоматик аутомобила, али је неопходно да се обави прилагођавање да би Ољача могао да управља. Ољача, који је од рођења особа са инвалидитетом, рекао је да му пријатељи много значе и да га је овај гест преплавио јаким емоцијама. Он каже да воли да се дружи и да му је жеља да има и неко занимање јер, каже, руке су му здраве и могао би радити.

- Не толико због користи већ због дружења. Особама с инвалидитетом то пуно значи.

Боље би било да радим него да сједим у кући - рекао је Ољача. Удружење грађана Рудице, чији су чланови помогли и организацију акције, има у плану да у наредном периоду организује креативну радионицу гдје би заједно са Предрагом могли да раде и други заинтересовани.

Предраг живи са оцем који му помаже колико може, мајка је умрла прије двије године. Он каже да је захвалан јер му је омогућено да положи возачки испит 2000. године, као и да би желио да бар понекад негдје оде и да се опусти.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Први сусрети планинара Републике Српске од 8. до 10. јула Први сусрети планинара Републике Српске од 8. до 10. јула
Вода се повукла са заплављених подручја, најпотребнији исушивачи Вода се повукла са заплављених подручја, најпотребнији исушивачи
У деведесетој години Мирко Васић бициклом пређе 30 километара У деведесетој години Мирко Васић бициклом пређе 30 километара
Најчитаније
 • Преминуо др Дејан Кафка
  22h 12m
  7
 • Јовичић повлачи кандидатуру, из ДНС-а позвали да гласају за Тривићеву?
  23h 22m
  4
 • Упуцан Радоје Звицер, шеф кавачког клана тешко рањен?
  15h 17m
  0
 • ОО СДС Калиновик: Спрема се велика изборна превара
  21h 43m
  7
 • Серијски силоватељ Игор Милошевић поново иза решетака
  19h 1m
  0