Купили аутомобил пријатељу у инвалидским колицима

27.07.2022. 12:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Четрдесетдеветогодишњем Предрагу Ољачи из Рудица код Новог Града, који је у инвалидским колицима, пријатељи и комшије поклонили су аутомобил.

Пријатељи и комшије организовали су акцију у којој су прикупили око 3.000 КМ за куповину аутоматик аутомобила, али је неопходно да се обави прилагођавање да би Ољача могао да управља. Ољача, који је од рођења особа са инвалидитетом, рекао је да му пријатељи много значе и да га је овај гест преплавио јаким емоцијама. Он каже да воли да се дружи и да му је жеља да има и неко занимање јер, каже, руке су му здраве и могао би радити.

- Не толико због користи већ због дружења. Особама с инвалидитетом то пуно значи.

Боље би било да радим него да сједим у кући - рекао је Ољача. Удружење грађана Рудице, чији су чланови помогли и организацију акције, има у плану да у наредном периоду организује креативну радионицу гдје би заједно са Предрагом могли да раде и други заинтересовани.

Предраг живи са оцем који му помаже колико може, мајка је умрла прије двије године. Он каже да је захвалан јер му је омогућено да положи возачки испит 2000. године, као и да би желио да бар понекад негдје оде и да се опусти.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пожар у основној школи код Новог Града Пожар у основној школи код Новог Града
Полиција пронашла два женска тијела, мушкарац преминуо касније Полиција пронашла два женска тијела, мушкарац преминуо касније
У Новом Граду обиљежавање 28 година од страдања Срба у погрому "Олуја" У Новом Граду обиљежавање 28 година од страдања Срба у погрому "Олуја"
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 18m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 32m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 22m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    5h 47m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 37m
    0