Купили аутомобил пријатељу у инвалидским колицима

27.07.2022. 12:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Четрдесетдеветогодишњем Предрагу Ољачи из Рудица код Новог Града, који је у инвалидским колицима, пријатељи и комшије поклонили су аутомобил.

Пријатељи и комшије организовали су акцију у којој су прикупили око 3.000 КМ за куповину аутоматик аутомобила, али је неопходно да се обави прилагођавање да би Ољача могао да управља. Ољача, који је од рођења особа са инвалидитетом, рекао је да му пријатељи много значе и да га је овај гест преплавио јаким емоцијама. Он каже да воли да се дружи и да му је жеља да има и неко занимање јер, каже, руке су му здраве и могао би радити.

- Не толико због користи већ због дружења. Особама с инвалидитетом то пуно значи.

Боље би било да радим него да сједим у кући - рекао је Ољача. Удружење грађана Рудице, чији су чланови помогли и организацију акције, има у плану да у наредном периоду организује креативну радионицу гдје би заједно са Предрагом могли да раде и други заинтересовани.

Предраг живи са оцем који му помаже колико може, мајка је умрла прије двије године. Он каже да је захвалан јер му је омогућено да положи возачки испит 2000. године, као и да би желио да бар понекад негдје оде и да се опусти.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У Новом Граду обиљежавање 28 година од страдања Срба у погрому "Олуја" У Новом Граду обиљежавање 28 година од страдања Срба у погрому "Олуја"
Црвени крст Републике Српске уручио пакете помоћи поплављеним подручјима (ФОТО) Црвени крст Републике Српске уручио пакете помоћи поплављеним подручјима (ФОТО)
Озидана основа храма Успења Пресвете Богородице Озидана основа храма Успења Пресвете Богородице
Најчитаније
 • Стијена се обрушила на камион на путу Фоча-Сарајево, погинуо возач
  19h 58m
  1
 • О Готовуши - прелијепој косовској варошици
  23h 19m
  0
 • Масовни откази и "кресање" плата у ИТ сектору
  19h 29m
  0
 • Да је жива, Титова Југославија би данас славила 80. рођендан
  3h 24m
  2
 • Ометали сигнал, откључавали скупоцјена возила и крали новац
  15h 29m
  0