Kupili automobil prijatelju u invalidskim kolicima

27.07.2022. 12:27
0
IZVOR: srna.rs

Četrdesetdevetogodišnjem Predragu Oljači iz Rudica kod Novog Grada, koji je u invalidskim kolicima, prijatelji i komšije poklonili su automobil.

Prijatelji i komšije organizovali su akciju u kojoj su prikupili oko 3.000 KM za kupovinu automatik automobila, ali je neophodno da se obavi prilagođavanje da bi Oljača mogao da upravlja. Oljača, koji je od rođenja osoba sa invaliditetom, rekao je da mu prijatelji mnogo znače i da ga je ovaj gest preplavio jakim emocijama. On kaže da voli da se druži i da mu je želja da ima i neko zanimanje jer, kaže, ruke su mu zdrave i mogao bi raditi.

- Ne toliko zbog koristi već zbog druženja. Osobama s invaliditetom to puno znači.

Bolje bi bilo da radim nego da sjedim u kući - rekao je Oljača. Udruženje građana Rudice, čiji su članovi pomogli i organizaciju akcije, ima u planu da u narednom periodu organizuje kreativnu radionicu gdje bi zajedno sa Predragom mogli da rade i drugi zainteresovani.

Predrag živi sa ocem koji mu pomaže koliko može, majka je umrla prije dvije godine. On kaže da je zahvalan jer mu je omogućeno da položi vozački ispit 2000. godine, kao i da bi želio da bar ponekad negdje ode i da se opusti.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Prvi susreti planinara Republike Srpske od 8. do 10. jula Prvi susreti planinara Republike Srpske od 8. do 10. jula
Voda se povukla sa zaplavljenih područja, najpotrebniji isušivači Voda se povukla sa zaplavljenih područja, najpotrebniji isušivači
U devedesetoj godini Mirko Vasić biciklom pređe 30 kilometara U devedesetoj godini Mirko Vasić biciklom pređe 30 kilometara
Najčitanije
 • U pucnjavi u Istočnom Novom Sarajevu ranjena jedna osoba
  18h 50m
  4
 • Evo ko ima zakonsko pravo na subvencije za struju
  23h 49m
  3
 • Uhapšen osumnjičeni za brutalno ubistvo u Banjaluci
  22h 4m
  1
 • Istraga protiv Džake zbog dresa sa imenom Jašari?
  20h 0m
  0
 • Oštećenja na autobusu nisu od vatrenog oružja
  14h 25m
  0