Курти ће добити адекватан одговор у случају насилног уклањања барикада

17.12.2022. 18:08
0
ИЗВОР: srna.rs

Српска листа саопштила је да ће учинити све да се сачува мир и српски народ на Косову и Метохији од насртаја Приштине, те да ће, уколико премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти покуша да силом уклони барикаде на сјеверу, “добити одговор српског народа какав заслужује”.

Наводе да је долазак министра унутрашњих послова самопроглашеног Косова Џељаља Свечље на административни прелаз Брњак још једна провокација Куртија и његових послушника с циљем ескалације ситуације на терену.

- Свечља добро зна да није добродошао у српске општине на северу Косова и Метохије, нити има шта да тражи у нашим крајевима - поручили су из Српске листе и упозорили да је српски народ опредијељен за мир.

Из Српске листе истичу да су Свечљине изјаве да је спреман да настави са употребом насиља и да силом уклони барикаде иду у прилог даљем заоштравању ситуације.

Свечља је данас саопштио да Приштина има капацитете да уклони барикаде на сјеверу, као и да у координацији са међународном заједницом процјењују ситуацију за адекватан одговор.

Срби на сјеверу Косова и Метохије већ осам дана протестују, блокирајући све путне правце након хапшења бившег припадника Косовске полиције Дејана Пантића, коме је одређен притвор од 30 дана.

Барикаде су постављење у Рудару, Србовцу, Слатини и Лешку, на магистралном путу Приштина - Рашка. Из правца који од јужне Митровице води ка Рибарићу постављена је барикада у Варагама.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
"Те ноћи горело је Косово поље, горела сам ја, горела је моја душа" "Те ноћи горело је Косово поље, горела сам ја, горела је моја душа"
Живимо за дан када ће се српска тробојка вијорити на КиМ: Зашто говор директора ВОА постаје виралан Живимо за дан када ће се српска тробојка вијорити на КиМ: Зашто говор директора ВОА постај...
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 13m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 46m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 12m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 25m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 54m
    3