Кушић: Стање безбједности задовољавајуће

13.09.2023. 12:45
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у августу је регистровано 48 кривичних дјела или за 9,1 одсто више него у истом мјесецу лани, рекао је замјеник начелника ове управе Игор Кушић.

Кушић је прецизирао да је ријеч о 42 кривична дјела општег криминалитета, три против безбједности саобраћаја, те по једном из области привредног криминалитета, злоупотребе дроге и кривотворења новца.

Он је навео да је у августу поднесено 48 извјештаја о почињеним кривичним дјелима против 49 лица, од којих је девет повратника у извршењу кривичног дјела и један малољетник.

Кушић је на конференцији за новинаре, на којој су представљени резултати рада Управе у августу, оцијенио да је стање безбједности у овом мјесецу било задовољавајуће.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо рекао је да је у августу евидентоирано 41 нарушавање јавног реда и мира, што је за 21 више него у истом мјесецу прошле гоподине.

Он је навео да је због нарушавања јавног реда и мира санкционисано 48 лица, од којих је против седам поднесено шест захтјева за покретање прекршајног поступка, док је осталим лицима уручен 41 прекршајни налог.

Чворо је рекао да се у августу догодило 65 саобраћајних незгода, што је за 6,6 одсто више у односу на упоредни мјесец и у којима је повријеђено 57 лица, од којих осам теже, а 49 лакше.

Он је позвао возаче да поштују саобраћајне прописе, посебно у близини школа, будући да је 1. септембра почела школска година.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Радомир Церовина рекао је да су у августу регистрована 42 кривична дјела општег криминалитета, међу којима 11 по непознатом извршиоцу од којих је седам расвијетљено.

- Коефицијент укупне расвијетљености је 90,5 одсто, а коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу 63,6 одсто - рекао је Церовина и додао да су у августу поднесена 42 извјештаја против 44 лица.

Он је додао да је у августу, у складу са Законом о основама безбједности саобраћаја на путевима, издато 35 прекршајних налога због одбијања возача да се подвргну тестирању на присуство опијата, док су три прекршајна налога издата због вожње под утицајем опијата.

Према његовим ријечима, током акције "Плантажа" полицијски службеници су пронашли два засада индијске конопље са око 20 стабљика, а након вјештачења ће надлежном тужилаштву бити достављен извјештај против два лица.

Церовина је рекао да је у августу пронађено и одузето 8,48 грама марихуане, 22,98 грама спида, 0,39 грама кокаина и два комада екстазија.

Он је навео да је евидентирано 57 прекршаја због злоупотребе дроге, за шта су издата 53 прекршајна налога и поднесена четири захтјева за покретање прекршајног поступка. 

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Крађа у Палама Крађа у Палама
У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    19h 16m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    20h 21m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 4m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 10m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    10h 18m
    0