Kušić: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

13.09.2023. 12:45
0
IZVOR: srna.rs

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u avgustu je registrovano 48 krivičnih djela ili za 9,1 odsto više nego u istom mjesecu lani, rekao je zamjenik načelnika ove uprave Igor Kušić.

Kušić je precizirao da je riječ o 42 krivična djela opšteg kriminaliteta, tri protiv bezbjednosti saobraćaja, te po jednom iz oblasti privrednog kriminaliteta, zloupotrebe droge i krivotvorenja novca.

On je naveo da je u avgustu podneseno 48 izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 49 lica, od kojih je devet povratnika u izvršenju krivičnog djela i jedan maloljetnik.

Kušić je na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati rada Uprave u avgustu, ocijenio da je stanje bezbjednosti u ovom mjesecu bilo zadovoljavajuće.

Načelnik Sektora policije Milan Čvoro rekao je da je u avgustu evidentoirano 41 narušavanje javnog reda i mira, što je za 21 više nego u istom mjesecu prošle gopodine.

On je naveo da je zbog narušavanja javnog reda i mira sankcionisano 48 lica, od kojih je protiv sedam podneseno šest zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, dok je ostalim licima uručen 41 prekršajni nalog.

Čvoro je rekao da se u avgustu dogodilo 65 saobraćajnih nezgoda, što je za 6,6 odsto više u odnosu na uporedni mjesec i u kojima je povrijeđeno 57 lica, od kojih osam teže, a 49 lakše.

On je pozvao vozače da poštuju saobraćajne propise, posebno u blizini škola, budući da je 1. septembra počela školska godina.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Radomir Cerovina rekao je da su u avgustu registrovana 42 krivična djela opšteg kriminaliteta, među kojima 11 po nepoznatom izvršiocu od kojih je sedam rasvijetljeno.

- Koeficijent ukupne rasvijetljenosti je 90,5 odsto, a koeficijent rasvijetljenosti po nepoznatom počiniocu 63,6 odsto - rekao je Cerovina i dodao da su u avgustu podnesena 42 izvještaja protiv 44 lica.

On je dodao da je u avgustu, u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima, izdato 35 prekršajnih naloga zbog odbijanja vozača da se podvrgnu testiranju na prisustvo opijata, dok su tri prekršajna naloga izdata zbog vožnje pod uticajem opijata.

Prema njegovim riječima, tokom akcije "Plantaža" policijski službenici su pronašli dva zasada indijske konoplje sa oko 20 stabljika, a nakon vještačenja će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj protiv dva lica.

Cerovina je rekao da je u avgustu pronađeno i oduzeto 8,48 grama marihuane, 22,98 grama spida, 0,39 grama kokaina i dva komada ekstazija.

On je naveo da je evidentirano 57 prekršaja zbog zloupotrebe droge, za šta su izdata 53 prekršajna naloga i podnesena četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola Sankcionisano 55 vozača zbog alkohola
Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 19m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    22h 52m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 18m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    21h 31m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 0m
    4