Куваља и Вервекен у званичној посјети Источном Старом Граду

22.06.2021. 14:29
0
ИЗВОР: Катера

На Требевићу је данас начелник Бојо Гашановић уприличио званични пријем за делегацију која организује Свјетског првенства у бициклизму на челу са директором Владимиром Куваљом и UCI Gran Fondo World Series менаџером Ервином Вервекеном, саопштено је из Општине Источни Стари Град.

- Велико ми је задовољство да данас могу да угостим ову делегацију у Источном Старом Граду. Ми ћемо преузети наше задатке за припрему Свјетског првенства, а велика је част што ће рута ићи кроз Источни Стари Град преко Бруса и што су одабрали да будемо један од домаћина овог великог спортског догађаја. За нашу општину је од великог значаја овај догађај јер промовише све наше потенцијале и љепоте нарочито у туризму, како општине, града, тако и Републике Српске и БиХ - рекао је Гашановић.

Делегација је посјетила Источно Сарајево како би прегледали и оцијенили услове на стази и како теку припреме за овај догађај. Захвалност је упућена Ервину Вервекену који је дошао у ревизију стазе како би се на што бољи начин организовали сви догађаји који слиједе.

- Част ми је што смо данас на Требевићу на Брусу који ће бити један од домаћина и један од централа поред Лукавице и Јахорине, а очекујемо да ће бити и једна од најинтересантнијих локација за такмичаре. У разговорима са представницима Источног Старог Града дошли смо на идеју да направимо сарадњу гдје ћемо промовисати као један од најљепших дијелова на рути планину Требевић и Источни Стари Град - рекао је директор Куваља.

Да се ради о  веома лијепим предјелима на стази, али сигурно и тешком дијелу стазе за вожњу бициклом потврдио је и UCI-ev менаџер.

- Надам се доброј трци како на квалификацијама у августу, тако и на самом првенству у октобру. Прво смо дошли на Требевић, али већ сутра ћемо обићи све дијелове руте. Иначе све ски зоне су јако интресенатне и лијепе нарочито у љетном периоду - додао је Вервекен.

Коментари 0
Повезане вијести
Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО) Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 27m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    9h 25m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 51m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    16h 6m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 45m
    0