Kuvalja i Verveken u zvaničnoj posjeti Istočnom Starom Gradu

22.06.2021. 14:29
0
IZVOR: Katera

Na Trebeviću je danas načelnik Bojo Gašanović upriličio zvanični prijem za delegaciju koja organizuje Svjetskog prvenstva u biciklizmu na čelu sa direktorom Vladimirom Kuvaljom i UCI Gran Fondo World Series menadžerom Ervinom Vervekenom, saopšteno je iz Opštine Istočni Stari Grad.

- Veliko mi je zadovoljstvo da danas mogu da ugostim ovu delegaciju u Istočnom Starom Gradu. Mi ćemo preuzeti naše zadatke za pripremu Svjetskog prvenstva, a velika je čast što će ruta ići kroz Istočni Stari Grad preko Brusa i što su odabrali da budemo jedan od domaćina ovog velikog sportskog događaja. Za našu opštinu je od velikog značaja ovaj događaj jer promoviše sve naše potencijale i ljepote naročito u turizmu, kako opštine, grada, tako i Republike Srpske i BiH - rekao je Gašanović.

Delegacija je posjetila Istočno Sarajevo kako bi pregledali i ocijenili uslove na stazi i kako teku pripreme za ovaj događaj. Zahvalnost je upućena Ervinu Vervekenu koji je došao u reviziju staze kako bi se na što bolji način organizovali svi događaji koji slijede.

- Čast mi je što smo danas na Trebeviću na Brusu koji će biti jedan od domaćina i jedan od centrala pored Lukavice i Jahorine, a očekujemo da će biti i jedna od najinteresantnijih lokacija za takmičare. U razgovorima sa predstavnicima Istočnog Starog Grada došli smo na ideju da napravimo saradnju gdje ćemo promovisati kao jedan od najljepših dijelova na ruti planinu Trebević i Istočni Stari Grad - rekao je direktor Kuvalja.

Da se radi o  veoma lijepim predjelima na stazi, ali sigurno i teškom dijelu staze za vožnju biciklom potvrdio je i UCI-ev menadžer.

- Nadam se dobroj trci kako na kvalifikacijama u avgustu, tako i na samom prvenstvu u oktobru. Prvo smo došli na Trebević, ali već sutra ćemo obići sve dijelove rute. Inače sve ski zone su jako intresenatne i lijepe naročito u ljetnom periodu - dodao je Verveken.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO) Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 15m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    21h 57m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 25m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 16m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 17m
    0