Лагали грађане да су добитници наградне игре па им крали податке са банковних картица

17.12.2019. 10:30
0
ИЗВОР: Fena/Avaz.ba

Припадници Федералне управе полиције (ФУП) данас су ухапсили Е. Ђ. (30), Д. М. (22) и Н. Б. (50), сви из Сарајева, због сумње да су починили кривично дјело превара.

Претресени су стамбени објекти на двије локације у Сарајеву које користе осумњичени. Том приликом су одузети предмети који су тражени наредбом Суда, а који потичу или се доводе у везу са крвичним дјелима.

Федерална управа полиције је у претходном периоду запримила више пријава грађана против ове криминалне групе, која се сумњичи да је у периоду од јуна до децембра 2019. године неовлаштено дошла до података са банковних платних картица више грађана са подручја цијеле Босне и Херцеговине.

Преваранти су, уз кориштење више различитих телефонских бројева, путем апликације Вибер, упућивали поруке у којима су приказивањем лажних чињеница оштећене обманули да су добитници наградног поклон бона „UniCredit banke“, „Raiffeisen banke“и „Фондy фондације“.

Оштећени, не сумњајући да се ради о превари, достављали су податке са својих платних картица, а након чега су их употребљавали за онлајн интернет клађење, куповину мобилних телефона и различите робе путем веб страница, чиме су за себе прибавили знатну имовинску корист.

Ухапшене особе су криминалистички обрађене у службеним просторијама ФУП те ће у законском року бити предате у надлежност Кантоналном тужилаштву Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО) Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
Уставни суд одлучио: Одлука о повећању цијене струје у Српској неуставна Уставни суд одлучио: Одлука о повећању цијене струје у Српској неуставна
Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 31m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 4m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 41m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 10m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 8m
    0