Лакета: Због проблема миграната полиција ће појачати активности

17.10.2019. 11:53
0
ИЗВОР: Srna

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је на ванредној сједници Скупштине општине Билећа о проблему миграната да полиција чини све да заштити становништво и њихову имовину, и појачаће активности да би били безбједни сви становници источне Херцеговине.

Лакета је на сједници којој присуствују и представници Службе за послове са странцима и ОЕБС-а, рекао и да ће полиција бити у сталном контакту са грађанима, те позвао становништво да дјелује трезвене главе и у складу са законом.

Он је навео да ће се припадници Полицијске управе Требиње придржавати закључка Владе Републике Српске и рјешења о именовању Координационог тијела које прати кретање илегалних миграната преко територије Српске.

Један од мјештана Врањске Радош Радовић рекао је у обраћању да кроз њихово село пролазе странци и узнемиравају становништво, те позвао представнике полиције да им помогну и заштите их.

Он сматра да је једно од могућих рјешења да мигрантима буде обезбијеђен превоз.

Из Граничне полиције БиХ упутили су допис у којем наводе да немају праксу да присуствују сједницама Скупштине, али да су отворени за сваки облик сарадње.

Мјештани мјесне заједнице Крстаче и села у околини Билеће затражили су у недјељу, 13. октобра, на протестном скупу у селу Симијова да их полиција и локална власт заштите од миграната, као и хитну ванредну сједнице Скупштине општине Билећа.

Мјештанин села Тодорићи Милорад Чомић 5. октобра је након сукоба са групом миграната убио једног кога је затекао у кући свог комшије.

Коментари 0
Повезане вијести
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 8m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 52m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    11h 37m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    8h 36m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 42m
    0