Лакташком "Интегралу" и "Србијааутопуту" 300 милиона КМ за градњу ауто-пута Бијељина - Рача

17.02.2022. 18:24
0
ИЗВОР: capital.ba

Дионицу ауто-пута Вукосавље-Рача, од Раче до Бијељине, вриједну 302 милиона КМ, пројектоваће и градити фирме „Интеграл инжењеринг“ Лакташи, „Србијааутопут“ Београд и „ИГ“ Бањалука, сазнаје портал Capital.

Њихову понуду, вриједну 258,2 милиона КМ без ПДВ-а, „Аутопутеви Републике Српске“ су оцијенили као најповољнију и додијелили им уговор.

- Прихвата се препорука комисије и уговор за јавну набавку пројектовања и изградње аутопута дионице Рача – Бијељина додјељује се групи понуђача „Интеграл инжењеринг“ Лакташи „Србијааутопут“ Београд и „ИГ“ Бањалука, као најбоље оцијењеном понуђачу“ - наводи се у одлуци „Аутопутева“ и додаје да је гарантни рок на изведене радове 60 мјесеци.

Иначе, ова група је једина и доставила понуду која је била нешто нижа од процијењене вриједности од 260 милиона КМ.

Тендер за  за пројектовање и изградњу ове дионице „Аутопутеви РС“ су расписали 11. новембра прошле године. Првобитни рок за достављање понуда био је 27. децембар 2021, али је касније помјерен на 31. јануар ове године.

„Аутопутеви“ су половином августа 2020. године расписали тендер вриједан 1,3 милијарде марака без ПДВ-а за градњу аутопута Вукосавље – Рача, који је био подијељен на три лота, али је он поништен јер нису пронашли понуђача који би могао да изнесе овај пројекат у комаду.

Након тога су одлучили да га “исцјепкају” на три дијела односно дионице.

Прво су крајем маја 2021. године расписали тендер за дионицу од Вукосавља до Брчког, а затим крајем прошле године за дионицу од Раче до Бијељине, дугу 20 километара.

Рок за изградњу ове дионице је три године.

Capital подсјећа, аутопут од Вукосавља, преко Брчког и Бијељине, до границе са Србијом, дуг око 70 километара, дефинисан је као приоритет у пројектима Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине Мотоциклиста тешко повријеђен у удесу код Бијељине
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Ослобађање Бијељине 1992. године Ослобађање Бијељине 1992. године
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20m
    8
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 29m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 34m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    15h 17m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    16h 23m
    0