Zelengora MTB: Radovan Đekić pobjednik drugog maratona

24.08.2019. 10:02
0
IZVOR: srpskainfo.com

Drugi Zelengora MTB maraton održan je u Kalinoviku, gdje je 70 takmičara testiralo svoju izdržljivost vozeći kružnu biciklističku trku oko planine.

Jedan od njih je i Radovan Đekić iz Doboja, koji je dionicu od 105 kilometara izvezao za nevjerovatnih 4 sata i 45 minuta, što je apsolutni rekord ove staze.

Đekić za Srpskainfo ističe da bi ovakav događaj trebalo ponavljati svake godine, te da će rado opet doći da vozi.

– Prije svega da napomenem da sam jako oduševljen organizacijom trke, svi su jako ljubazni i hvala im na gostoprimstvu. Što se staze tiče, dužina od 105 kilometara za ovakav teren je dobra, teren je brdovit, ali ima i dosta spusta, pa je pravo uživanje za vožnju i može se izvesti bez ikakvih problema – ocijenio je Đekić.

Slika

Organizatori trke, BSD Zelengora Kalinovik, ne kriju zadovoljstvo učinjenim na ovogodišnjoj trci. Najviše ih raduje činjenica da su svi pohvalili organizaciju, stazu, prirodu i da će vrlo rado opet doći da voze ovu trku.

– Ove godine smo imali duplo više vozača. Jako smo ponosni što smo tu uvrstili i naše najmlađe članove, tako da je u mini maratonu učestvovalo 20-ak mališana. Svi u organizaciji su se trudili maksimalno da sve protekne kako treba i vozači se vraćaju sa pozitivnim utiscima iz Kalinovika. Mi ćemo se truditi da nastavimo s dobrim radom i da iduće godine trka bude masovnija i bolja – rekao je Velibor Lalović, predsjednik Društva.

Takmičara je bilo iz svih krajeva Republike Srpske, Federacije BiH, ali i vozača iz Srbije, tačnije iz Kosovske Mitrovice. 

Oni su krenuli biciklima iz Kosovske Mitrovice, a dan prije trke su stigli iz Foče.

Prije nego što su nastavili put Nevesinja i Trebinja odlučili su da odvezu srednju stazu Zelengora MTB maratona i, kako kažu, nisu se pokajali.

– Prelijepo iskustvo i prelijepo druženje. Etapa je bila srednje teška, sa izuzetnim pogledom na zelengorske vrhove, doline, kanjone, rijeke i jezera, sa izuzetnim usponima i spustovima. Iznenadio nas je i veliki broj učesnika i ljubitelja biciklizma. Takođe, prijatno nas je iznenadio topao doček, odlična organizacija i predivna netaknuta priroda.  Ljubav prema prirodi se ponovo vraća i budi u omladini želju za osvajanjem prelijepih predjela. Prenijećemo naša iskustva prijateljima i sljedeći put ćemo doći u još većem broju – izjavio je Marinko Anđelković iz Kosovske Mitrovice.

Pored takmičara, na stazi su se nalazili timovi organizatora, medicinskog i tehničkog osoblja, koje je u svakom trenutku bilo u pripravnosti da takmičarima pruži neophodnu pomoć.

Zaljubljenici u prirodu

Zelengora MTB maraton u organizaciji BSD „Zelengora“ Kalinovik je jednodevna rekreativna biciklistička trka oko Zelengore, jedne od naših najljepših planina, a prvi put je organizovan prošle godine, kada je okupio 35 biciklista i zaljubljenika u prirodu.

Slika

 

Organizatori ističu da im je želja da ovaj maraton postane tradicija koja će iz godine u godinu okupljati sve veći broj učesnika, te da će se na taj način promovisati sve ono što ova planina nudi.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Jezera Zelengore – Gorske oči Jezera Zelengore – Gorske oči
Na Zelengori uhvaćeno dvoje lovokradica sa odstrijeljenim divojarcem Na Zelengori uhvaćeno dvoje lovokradica sa odstrijeljenim divojarcem
Detalji tragedije u kojoj je život izgubio direktor Studentskog doma Foča Detalji tragedije u kojoj je život izgubio direktor Studentskog doma Foča
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    10h 16m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    10h 21m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    11h 13m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    23h 43m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    11h 27m
    0