Akcija do 29. februara - TAG uređaj 16 KM

25.12.2023. 13:45
0
IZVOR: srna.rs

U okviru akcije "Uzmi TAG, prođi brže", koja počinje danas i traje do 29. februara, učesnici u saobraćaju mogu nabaviti TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine za svega 16 KM, odnosno 60 odsto jeftinije, istakao je danas vršilac dužnosti direktora preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" Nedeljko Ćorić.

Ćorić je napomenuo da je cijena TAG-a do sada bila 40 KM.

On je novinarima u Banjaluci izjavio da se akcija sprovodi s ciljem animiranja vozača da se orijentišu na elektronsku naplatu putarine /ENP/, koja je jedna od kvalitetnijih usluga jer omogućava brži prolazak kroz naplatne stanice.

Ćorić je naveo da je za 11 mjeseci ove godine od putarine naplaćeno 32,85 miliona KM, od čega ENP u naplati ima učešće od 26 odsto.

- Aktivnosti ovog preduzeća biće usmjerene i na rast udjela beskontaktnog plaćanja na auto-putevima korištenjem TAG uređaja - rekao je Ćorić i najavio povećanje broja mjesta na kojima je moguće nabaviti ove uređaje.

On je rekao i da su "Autoputevi Srpske" uputili inicijativu prema Vladi Republike Srpske da se odobri da, povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, putarina ne bude naplaćivana na auto-putevima.

Profesor na novosadskom Univerzitetu Nenad Ruškić naveo je da se prednost korištenja elektronske naplate putarine ogleda u tome što se korisnik TAG uređaja ne zaustavlja na naplatnim stanicama i samim tim ne gubi vrijeme u velikoj gužvi.

Raškić je rekao da su tu i prednosti koje se tiču cijena i popusta na ENP, kao i manji utrošak goriva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
Grad bogatiji za dječaka Grad bogatiji za dječaka
Najčitanije
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    16h 0m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    14h 49m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    17h 26m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    17h 31m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    16h 59m
    0