Aktivna usluga „ E-matičar“

02.09.2019. 19:49
0
IZVOR: Srna

Građani čije se matične knjige vode u opštini Milići, a koji borave van ove lokalne zajednice, izvode iz matičnih knjiga, uvjerenje o državljanstvu, vjenčani list ili uvjerenje o slobodnom bračnom stanju mogu da dobiju i putem usluge "E-matičar".

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Marina Mišić rekla je Srni da je na ovaj način pojednostavljena procedura dobijanja izvoda, koja je veoma korisna za lica koja ne mogu da dođu u matičnu kancelariju u Milićima i preuzmu potrebnu dokumentaciju. 

- Na zvaničnoj stranici opštine Milići postoji opcija `E-matičar`, koju je potrebno otvoriti i pratiti dalja uputstva - , pojasnila je Mišićeva. 

Ona je dodala da je podnosilac zahtjeva dužan da popuni obrazac zahtjeva, nakon čega će opštinski službenici u najkraćem roku odgovoriti i poslati uputstvo za plaćanje usluge. 

- Nakon uplate, traženi dokument podnosiocu zahtjeva stiže na kućnu adresu. Plaćanje ove usluge obavlja se putem banke, a u cijenu zahtjeva dokumenta uračunata je administrativna taksa, troškovi dostave i provizija banke - , rekla je Mišićeva i dodala da brzina dostave pošiljke ne zavisi od opštine. 

Ona je rekla da cijena, kada se izvod ili uvjerenje dostavlja u BiH, iznosi 10 KM, a van BiH 20 KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zapalio se automobil na parkingu u Milićima Zapalio se automobil na parkingu u Milićima
Nastavljena akcija „Daj gol, Picula“ Nastavljena akcija „Daj gol, Picula“
Trodnevna manifestacija za liječenje Tijane Radović u Milićima Trodnevna manifestacija za liječenje Tijane Radović u Milićima
Najčitanije
 • Na današnji dan preminula Slađana Kobas - trinaesta zvjezdica
  3h 40m
  1
 • Lica uhapšena u Istočnoj Ilidži, pronađeno preko dva kilograma opojne droge (FOTO)
  22h 13m
  1
 • Da li je država zaboravila Peru i Dubravku Krstović?
  18h 13m
  6
 • Besplatni sistematski pregledi u Bolnici „Srbija“ za boračku populaciju iz Istočnog Novog Sarajeva
  19h 16m
  0
 • Narodna skupština Republike Srpske usvojila Porodični zakon
  15h 1m
  0