Активна услуга „ Е-матичар“

02.09.2019. 19:49
0
ИЗВОР: Срна

Грађани чије се матичне књиге воде у општини Милићи, а који бораве ван ове локалне заједнице, изводе из матичних књига, увјерење о држављанству, вјенчани лист или увјерење о слободном брачном стању могу да добију и путем услуге "Е-матичар".

Начелник општинског Одјељења за општу управу Марина Мишић рекла је Срни да је на овај начин поједностављена процедура добијања извода, која је веома корисна за лица која не могу да дођу у матичну канцеларију у Милићима и преузму потребну документацију. 

- На званичној страници општине Милићи постоји опција `Е-матичар`, коју је потребно отворити и пратити даља упутства - , појаснила је Мишићева. 

Она је додала да је подносилац захтјева дужан да попуни образац захтјева, након чега ће општински службеници у најкраћем року одговорити и послати упутство за плаћање услуге. 

- Након уплате, тражени документ подносиоцу захтјева стиже на кућну адресу. Плаћање ове услуге обавља се путем банке, а у цијену захтјева документа урачуната је административна такса, трошкови доставе и провизија банке - , рекла је Мишићева и додала да брзина доставе пошиљке не зависи од општине. 

Она је рекла да цијена, када се извод или увјерење доставља у БиХ, износи 10 КМ, а ван БиХ 20 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи" Милићки основци трећи на такмичењу међународног квиза "Немањићи"
Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација Милићки средњошколци побједници Међународне изложбе идеја и иновација
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    11h 1m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    12h 36m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    21h 0m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    19h 57m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 40m
    9