Активна услуга „ Е-матичар“

02.09.2019. 19:49
0
ИЗВОР: Срна

Грађани чије се матичне књиге воде у општини Милићи, а који бораве ван ове локалне заједнице, изводе из матичних књига, увјерење о држављанству, вјенчани лист или увјерење о слободном брачном стању могу да добију и путем услуге "Е-матичар".

Начелник општинског Одјељења за општу управу Марина Мишић рекла је Срни да је на овај начин поједностављена процедура добијања извода, која је веома корисна за лица која не могу да дођу у матичну канцеларију у Милићима и преузму потребну документацију. 

- На званичној страници општине Милићи постоји опција `Е-матичар`, коју је потребно отворити и пратити даља упутства - , појаснила је Мишићева. 

Она је додала да је подносилац захтјева дужан да попуни образац захтјева, након чега ће општински службеници у најкраћем року одговорити и послати упутство за плаћање услуге. 

- Након уплате, тражени документ подносиоцу захтјева стиже на кућну адресу. Плаћање ове услуге обавља се путем банке, а у цијену захтјева документа урачуната је административна такса, трошкови доставе и провизија банке - , рекла је Мишићева и додала да брзина доставе пошиљке не зависи од општине. 

Она је рекла да цијена, када се извод или увјерење доставља у БиХ, износи 10 КМ, а ван БиХ 20 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Запалио се аутомобил на паркингу у Милићима Запалио се аутомобил на паркингу у Милићима
Настављена акција „Дај гол, Пицула“ Настављена акција „Дај гол, Пицула“
Тродневна манифестација за лијечење Тијане Радовић у Милићима Тродневна манифестација за лијечење Тијане Радовић у Милићима
Најчитаније
 • Преминуо Веселин Пукета
  4h 19m
  1
 • Ученик, који је измакао столицу професорици, покушао да се убије
  5h 23m
  0
 • Оштећења на аутобусу нису од ватреног оружја
  20h 38m
  0
 • Рецепт за посну сарму
  7h 7m
  1
 • Осумњичени за брутално убиство младића предат Тужилаштву
  20h 57m
  1