Активна услуга „ Е-матичар“

02.09.2019. 19:49
0
ИЗВОР: Срна

Грађани чије се матичне књиге воде у општини Милићи, а који бораве ван ове локалне заједнице, изводе из матичних књига, увјерење о држављанству, вјенчани лист или увјерење о слободном брачном стању могу да добију и путем услуге "Е-матичар".

Начелник општинског Одјељења за општу управу Марина Мишић рекла је Срни да је на овај начин поједностављена процедура добијања извода, која је веома корисна за лица која не могу да дођу у матичну канцеларију у Милићима и преузму потребну документацију. 

- На званичној страници општине Милићи постоји опција `Е-матичар`, коју је потребно отворити и пратити даља упутства - , појаснила је Мишићева. 

Она је додала да је подносилац захтјева дужан да попуни образац захтјева, након чега ће општински службеници у најкраћем року одговорити и послати упутство за плаћање услуге. 

- Након уплате, тражени документ подносиоцу захтјева стиже на кућну адресу. Плаћање ове услуге обавља се путем банке, а у цијену захтјева документа урачуната је административна такса, трошкови доставе и провизија банке - , рекла је Мишићева и додала да брзина доставе пошиљке не зависи од општине. 

Она је рекла да цијена, када се извод или увјерење доставља у БиХ, износи 10 КМ, а ван БиХ 20 КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Дошао у госте, па напао домаћина Дошао у госте, па напао домаћина
Ухапшен због физичког напада и пријетњи по живот Ухапшен због физичког напада и пријетњи по живот
Милићи: Два пијана мушкарца непримјерено се понашала на спортском догађају Милићи: Два пијана мушкарца непримјерено се понашала на спортском догађају
Најчитаније
 • Два пјешака повријеђена у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
  17h 26m
  0
 • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
  21h 3m
  0
 • Владичић појаснио коме ће струја бити скупља, а коме не
  18h 15m
  0
 • Повриjeђене двије раднице: „Смартом“ улетио у пекару (ВИДЕО)
  10h 46m
  0
 • Кречење стана од 50 квадрата око 600 марака
  16h 50m
  2