„Alumina“ na Međunarodnoj konferenciji proizvođača glinice

04.10.2019. 10:33
0
IZVOR: Srna

Predstavnici kompanije "Alumina" iz Zvornika prisustvovali su 37. Međunarodnoj konferenciji vodećih proizvođača glinice, aluminijuma i boksita u ruskom gradu Krasnojarsk koja je okupila više od 120 učesnika.

Na ovoj konferenciji "Aluminu" su predstaljali direktor sektora Kontrola kvaliteta Željko Ostojić i glavni inženjer za glinice i hidrate Vladimir Damjanović, saopšteno je danas iz Službe ove kompanije za odnose s javnošću.

Najveći zvornički kolekiv prezentovao je svoje aktivnosti putem stručnih radova i formalnih sesija tokom održavanja ovog prestižnog međunarodnog skupa.

Učestvovanje na ovoj konferenciji za Ostojića i Damjanovića predstavlja veliko iskustvo, jer su bili u prilici da se upoznaju o svjetskim trendovima u proizvodnji glinice, ali i specijalnih proizvoda, navodi se u saopštenju.

Ostojić i Damjanović su prvi put prisustvovali konferenciji na kojoj je detaljno predstavljena kineska industrija aluminijuma koja proizvodi više od 55 odsto aluminijuma u svijetu, a ne zaostaje ni u proizvodnji ostalih specijalnih proizvoda - hidrata, nemetalurške glinice, zeolita i drugih proizvoda.

Stručnjaci "Alumine", koji su tokom boravka u Rusiji, zajedno sa ostalim učesnicima konferencije, posjetili i kompaniju "Rusal", odnosno Fabriku glinice u Ačinsku, istakli su da zvornička fabrika ne zaostaje mnogo za svjetskim proizvođačima glinice i hidrata i da, uz malo veću sistematičnost i disciplinu, može parirati ovakvim gigantima u proizvodnji.

Oni su imali mogućnost da uporede rad "Alumine" sa vodećim svjetskim proizvođačima glinice i hidrata kao što su "Rusal", "Hindalko", "Altek", "Čalko", "Norsk hidro" i "Autotek".

Komentari 0
Povezane vijesti
Natočio gorivo na pumpi i pobjegao Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
Sudar dva automobila: Poginuo vozač, četvoro povrijeđenih Sudar dva automobila: Poginuo vozač, četvoro povrijeđenih
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    23h 2m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    4h 37m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    9h 52m
    0
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    21h 11m
    0
  • Dvojac pao zbog krađe, u njihovim kućama pronađen arsenal oružja
    7h 38m
    0