Apel KP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo

06.08.2022. 20:43
7
IZVOR: katera.news

Iz KP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo saopštili su da je s obzirom na velike vrućine i visoke temperature zabilježena enormna potrošnja vode koja prijeti da uruši uredno vodosnabdijevanje svih stanovnika našeg grada. 

Apeluju na stanovnike da vodu iz vodovodnog sistema ne koriste za navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalijevanje zelenih površina, punjenje bazena, pranje pločnika, terasa i dvorišta, i slično.

- Neracionalna i nenamjenska potrošnja dovela je do pada pritiska u mreži, ubrzanog pražnjenja rezervoara kao i narušavanje sistema vodosnabdijevanja, a što kao krajnji rezultat ima otežano vodosnabdijevanje pojedinih dijelova našeg grada (više visinske tačke i viši spratovi zgrada) - naveli su iz ovog preduzeća.

Iz  KP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo apeluju na građane da racionalno koriste vodu i na taj način budu odgovorni članovi društva.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    grkzorba 08.08.2022. 13:27
    kakvo punjenje bazena i pranje plocnika to su suplje price.vodovod na petinoj zemlji u tilavi je pravljen prije rata i stoga je mali da bi snabdio potrebe lukavice i donjeg dijela grada srpskog sarajeva koji se od tada puno izgradio.a love za novi vodovod i pumpe u skladu sa danasnjim potrebama grada fala bogu nema.
  • Generic placeholder image
    profa 07.08.2022. 21:15
    Cujem opet kupujemo vodu iz "mrskog" Sarajeva :)
  • Generic placeholder image
    Voxpopuli 07.08.2022. 10:36
    Umjesto sto apelujete treba li ste rešavati roblem za koji ste odavno znali da će biti.Koliko potrosim toliko i platim vode i šta koga briga da li punim bazen ili zaljevam baštu.Prave se zgrade na svakom koraku i velike se pare obrcu pa valjda možete vodu obezbjediti za sve građane.
  • Generic placeholder image
    Aaa 07.08.2022. 06:53
    Avakako ih ima previše zaposlenih, nek pocnu obilaziti naselja oa ce vidjeti sta se desava, Trg Miroslava Berijana 2 lika zaljevajuxbastu koju su napravili na zelenoj povrsini, na mladicama svaka druga kuca il ima bazenci ili zaljeva travu navece, u Vojkovicima iato tako... Zato ovi sto su primljeni oreko stranke nek prosetajuci napisu koju prijavu i opravadaju svoj posao...
  • Generic placeholder image
    Niko 06.08.2022. 23:55
    Velikaši proklete im duše, dovode nam Brenu, a kroz vodovodne cijevi vjetar nam puše!
  • Generic placeholder image
    Mirce 06.08.2022. 22:17
    Sad kad vodu ukrademo i iz Trnova moci ce i zaljevanje i dzakuzi.....
  • Generic placeholder image
    Kroasan 06.08.2022. 21:57
    Smije li jacuzzi
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    21h 54m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    23h 27m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    19h 53m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    22h 6m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    12h 35m
    4