Audicija za Omladinski muzički festival „Istočna Ilidža 2023.“ u ponedjeljak i srijedu

30.06.2023. 17:25
0
IZVOR: katera.news

Audicija za Omladinski muzički festival Istočna Ilidža 2023. održaće se u ponedjeljak i srijedu, 3. i 5. jula, u 10.00 časova u Osnovnoj školi Petar Petrović Njegoš“.

Omladinski muzički festival u Istočnoj Ilidži, koji će upotpuniti kulturni i zabavni sadržaj za mlade, organizuje Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

- Planirano je da festival okupi mlade, talentovane vokalne izvođače, uzrasta od 6. razreda osnovnih do 4. razreda srednjih škola iz Bosne i Hercegovine i Srbije u školskoj 2022/23. godini – poručili su iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Dodaju da će takmičari imati svu potrebnu stručnu podršku od strane Centra za kulturu i informisanje, kao i profesora muzike i stručnjaka koji će biti uključeni u projekat.

- Za najbolje su predviđene vrijedne nagrade, a cilj je da ovaj festival preraste u tradicionalni i da naša opština bude prepoznatljiva po njemu, s obzirom na to da u našoj regiji ne postoji sličan događaj koji se organizuje. Festival nije zamišljen kao klasično muzičko takmičenje, već kao svojevrsan proces profesionalnog usavršavanja i pedagoškog rada – rekli su iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Kulturno umjetnički program Festivala biće upotpunjen i nastupima već afirmisanih i popularnih muzičkih sastava i izvođača.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO) Božović: Stvaramo novi ritam Istočne Ilidže (VIDEO)
Podijeljeni paketići u vrtićima na području Istočne Ilidže (FOTO) Podijeljeni paketići u vrtićima na području Istočne Ilidže (FOTO)
Počinju književni susreti "Simeon Milutinović Sarajlija" Počinju književni susreti "Simeon Milutinović Sarajlija"
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    13h 23m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    12h 19m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    12h 23m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    9h 16m
    0
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    11h 13m
    0