Babalj: Za monstruozne laži protiv VRS mora se odgovarati na sudu

31.08.2022. 21:06
0
IZVOR: katera.news

Borci Vojske Republike Srpske sa Grbavice, Ilidže i drugih sarajevskih opština u Odbrambeno-otadžbinskom ratu su branili svoja vjekovna ognjišta, branili su svoje stare roditelje, žene, djecu. Zato je skandalozan stav slovenačkog režisera Mirana Zupaniča koji u svom filmu „Sarajevo safari“ ističe da su srpski vojnici organizovali tzv. “lov na ljude“ na sarajevskom ratištu, jasan je Darko Babalj, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Predstavnici vlasti svih političkih stranaka u Republici Srpskoj moraju odmah da reaguju na monstruozne tvrdnje iznesene u dokumentarnom filmu Zupanića i da traže zabranu emitovanja tog skandaloznog filma, istakao je Babalj.

- Već više od dvije decenije srpski narod je izložen najstrašnijim optužbama i medijskoj satanizaciji režiranoj u kuhinjama bjelosvjetskih moćnika, ali tvrdnje da je sa područja koja su tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata bila pod kontrolom srpske vojske, vršen „lov na ljude“, je do sada najmonstruoznija laž ikad izrečena.

Tražim od srpskih predstavnika na svim nivoima vlasti da reaguje ovim povodom i zatraže krivičnu odgovornost autora ovog nedjela.

Kao demobilisani borac Vojske Republike Srpske, koji je branio kućni prag, porodicu, komšije, sugrađane ne mogu da ćutim i gledam kako raznorazni plaćenici i mrzitelji srpskog naroda blate moj narod i saborce. Svaka laž, prekrajanje istorije, lažna svjedočenja za korist neke promocije ne koriste ni jednom narodu. Ako se na ovakav način budemo vraćali u prošlost, pitanje je kako našu djecu da vodimo u budućnost - kategoričan je Babalj.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom Bodiroga na odavanju počasti za 3.267 ubijenih Srba u Kravici: SDS uvijek sa svojim narodom
SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen SDS ide na izbore bez obzira što je račun ugašen
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    4h 21m
    0
  • Trudnica teže povrijeđena nakon napada psa lutalice
    22h 4m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    16h 21m
    5
  • Pošte Srpske privremeno zatvorile ispostavu u šalter sali Opštine Istočna Ilidža
    23h 19m
    0
  • Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
    23h 55m
    0