Бабаљ: За монструозне лажи против ВРС мора се одговарати на суду

31.08.2022. 21:06
0
ИЗВОР: katera.news

Борци Војске Републике Српске са Грбавице, Илиџе и других сарајевских општина у Одбрамбено-отаџбинском рату су бранили своја вјековна огњишта, бранили су своје старе родитеље, жене, дјецу. Зато је скандалозан став словеначког режисера Мирана Зупанича који у свом филму „Сарајево сафари“ истиче да су српски војници организовали тзв. “лов на људе“ на сарајевском ратишту, јасан је Дарко Бабаљ, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске.

Представници власти свих политичких странака у Републици Српској морају одмах да реагују на монструозне тврдње изнесене у документарном филму Зупанића и да траже забрану емитовања тог скандалозног филма, истакао је Бабаљ.

- Већ више од двије деценије српски народ је изложен најстрашнијим оптужбама и медијској сатанизацији режираној у кухињама бјелосвјетских моћника, али тврдње да је са подручја која су током Одбрамбено-отаџбинског рата била под контролом српске војске, вршен „лов на људе“, је до сада најмонструознија лаж икад изречена.

Тражим од српских представника на свим нивоима власти да реагује овим поводом и затраже кривичну одговорност аутора овог недјела.

Као демобилисани борац Војске Републике Српске, који је бранио кућни праг, породицу, комшије, суграђане не могу да ћутим и гледам како разноразни плаћеници и мрзитељи српског народа блате мој народ и саборце. Свака лаж, прекрајање историје, лажна свједочења за корист неке промоције не користе ни једном народу. Ако се на овакав начин будемо враћали у прошлост, питање је како нашу дјецу да водимо у будућност - категоричан је Бабаљ.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    17h 6m
    1
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    20h 54m
    4
  • Почиње нови систем фискализације у Српској
    23h 54m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    6h 23m
    0
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 59m
    0