Besplatno testiranje na koronu za građane Srpske koji idu na liječenje u inostranstvo

22.05.2020. 12:55
0
IZVOR: srpskainfo

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o pružanju zdravstvene usluge testiranja na korona virus državljanima Republike Srpske koji putuju u inostranstvo radi liječenja, kao i njihovim imenovanim pratiocima.

– Zadužuju se javne zdravstvene ustanove koje su organizovane i osposobljene za pružanje zdravstvene usluge testiranja na korona virus (SARS-CoV-2), da obave ova testiranja, po Rješenju o odobravanju liječenja na teret Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, odnosno Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. Te ustanove su Univerzitetski klinički centar RS, Univerzitetska bolnica Foča, bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Ako pomenutim rješenjem nije određen pratilac, testiranje se može uraditi i pratiocu za koje izabrani doktor medicine – specijalista porodične medicine naknadno utvrdi neophodnost pratnje na odgovarajućoj potvrdi. Zadužuje se IJZ Republike Srpske da organizuje snabdijevanje javnih zdravstvenih ustanova potrošnim materijalom za sprovođenje postupka testiranja – saopšteno je nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o prestanku primjene Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske.

Ovim zaključkom prestaje primjena Zaključka o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Srpske od 14. maja ove godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na Uloški ustanak Sjećanje na Uloški ustanak
Danas sunčano i prijatno toplo Danas sunčano i prijatno toplo
Kolovozi mjestimično klizavi, opasnost od odrona Kolovozi mjestimično klizavi, opasnost od odrona
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    3h 25m
    0
  • Majdovu potvrđena suspenzija: Džudista iz Istočnog Sarajeva nije kažnjen samo zbog toga što se prekrstio
    21h 27m
    8
  • Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
    23h 27m
    3
  • Trik kako da ukiselite kupus
    23h 3m
    0
  • Šta vozači treba da redovno provjeravaju?
    22h 13m
    0